Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Pittem 

Het lokale nieuws uit Pittem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Pittem

Het lokale nieuws uit Pittem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Pittem

Verder lokaal nieuws van Pittem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Pittem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/pittem/

De offici├źle lokale website van Pittem

>> https://www.Pittem.be/

Het lokale nieuws uit Pittem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Pittem

Het lokale nieuws uit Pittem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Pittem/

Het lokale nieuws uit Pittem in de Gazet van Pittem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Pittem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Pittem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws pittem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Pittem is een kleine gemeente in de provincie West-Vlaanderen, in het hart van de regio Tielt. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en telt zo’n 8.000 inwoners. Pittem wordt omgeven door de gemeenten Tielt, Wingene, Meulebeke, Ardooie en Ruiselede.

Pittem heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden is de Sint-Pieterskerk, die dateert uit de 13e eeuw en bekend staat om zijn mooie interieur en imposante toren. Ook het kasteel van Pittem, dat dateert uit de 18e eeuw, is een bezoekje waard. Het kasteel is nu in priv├ębezit, maar de tuinen zijn open voor publiek.

In het centrum van Pittem vindt men ook tal van gezellige caf├ęs en restaurants waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Een van de populairste caf├ęs in Pittem is ’t Fonteintje, dat bekend staat om zijn vriendelijke sfeer en uitgebreide bierkaart. Ook restaurant De Zwaan, dat zich bevindt in een mooi historisch gebouw, is een aanrader voor wie wil genieten van lokale gerechten.

In de omgeving van Pittem zijn er ook tal van bezienswaardigheden die men kan bezoeken. Zo ligt het kasteel van Tielt op slechts een paar kilometer afstand. Dit kasteel, dat dateert uit de 19e eeuw, is omgeven door een prachtig park en wordt omringd door slotgrachten. Ook het kasteel van Poeke, dat dateert uit de 18e eeuw en bekend staat om zijn mooie tuinen, is een bezoekje waard.

Voor wie van fietsen en wandelen houdt, zijn er tal van mooie routes in de omgeving van Pittem. Zo is er de Leiestreekroute, die langs de mooie Leie loopt en door pittoreske dorpjes en stadjes voert. Ook de Wijnendaleroute, die door het mooie landschap van het Brugse Ommeland loopt, is een aanrader.

Pittem is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein en de bus. De gemeente ligt vlakbij de E403, die Brugge en Kortrijk met elkaar verbindt. Ook het treinstation van Tielt, dat op een paar kilometer afstand ligt, biedt goede verbindingen met de rest van het land. Met de bus is Pittem bereikbaar vanuit verschillende nabijgelegen gemeenten.

Pittem is een rustige en gezellige gemeente, waarbij het lokale verenigingsleven een belangrijke rol speelt. Er zijn tal van lokale verenigingen actief, waardoor er regelmatig activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Zo is er jaarlijks de Pittemse feesten, een evenement dat vier dagen duurt en tal van activiteiten en optredens biedt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden