Op deze pagina vind je een overzicht van alle gemeenten en steden in de provincie Limburg. Een ideale manier om snel het lokale nieuws uit deze gemeenten en steden te bekijken.

nieuw uit limburg

Een overzicht van belangrijke gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden in de Belgische provincie Limburg:

  • Overstromingen in 2021: In juli 2021 werd de provincie Limburg getroffen door zware regenval, wat leidde tot overstromingen en grote schade in verschillende gemeenten. Verschillende straten en huizen stonden onder water en er waren ook enkele evacuaties nodig. De provinciale overheid nam maatregelen om de getroffenen te helpen en schade te herstellen.
  • Fietstunnel ongeval in Beringen: In juni 2021 vond er een tragisch ongeval plaats in de fietstunnel van Beringen, waarbij twee meisjes van 12 en 13 jaar om het leven kwamen. De oorzaak van het ongeval was een probleem met de verlichting in de tunnel. Het incident zorgde voor veel verdriet en verontwaardiging in de gemeenschap en er werden maatregelen genomen om de veiligheid in de tunnel te verbeteren.
  • Dodelijk ongeval op E313: In oktober 2020 vond er een dodelijk ongeval plaats op de E313 snelweg ter hoogte van Lummen. Een vrachtwagen reed in op een file, met als gevolg de dood van Ć©Ć©n persoon en meerdere gewonden. Het ongeval veroorzaakte lange files en verkeershinder.
  • Corona pandemie: De provincie Limburg heeft, net als de rest van de wereld, te maken gehad met de uitbraak van de Covid-19 pandemie. Er waren verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder lockdowns, het dragen van mondmaskers en sociale afstand houden. De provincie nam ook maatregelen om de economische impact van de pandemie te verzachten.
  • Dodelijk ongeval in Bilzen: In juni 2019 vond er een dodelijk ongeval plaats in Bilzen, waarbij een auto inreed op een groep fietsers. EĆ©n persoon kwam om het leven en meerdere anderen raakten gewond. De oorzaak van het ongeval was een fout van de bestuurder.
  • Verkiezingen: In mei 2019 vonden er federale en regionale verkiezingen plaats in BelgiĆ«. In de provincie Limburg werden 12 vertegenwoordigers gekozen voor het federale parlement en 32 vertegenwoordigers voor het Vlaamse parlement. De verkiezingen leidden tot een nieuwe regering en een herschikking van politieke machten.
  • Aardgaslek in Hasselt: In mei 2018 vond er een aardgaslek plaats in Hasselt, waarbij een aantal huizen werden geĆ«vacueerd. De oorzaak van het lek was een breuk in de aardgasleiding. Het lek werd snel gedicht en niemand raakte gewond.
  • Schietpartij in Luik: In mei 2018 vond er een dodelijke schietpartij plaats in Luik, waarbij vier mensen om het leven kwamen, waaronder twee Limburgers.

Ā 

Meer informatie over deze provincie vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden