Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit WingeneĀ 

Het lokale nieuws uit Wingene in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wingene

Het lokale nieuws uit Wingene in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wingene

Verder lokaal nieuws van Wingene onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wingene in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/wingene/

De officiƫle lokale website van Wingene

>> https://www.Wingene.be/

Het lokale nieuws uit Wingene op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Wingene

Het lokale nieuws uit Wingene op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/wingene/

Het lokale nieuws uit Wingene in de Gazet van Wingene (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wingene

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wingene. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws wingene
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wingene is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen in Vlaanderen, Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en is verdeeld over vier deelgemeenten: Wingene zelf, Zwevezele, Sint-Jan en Wildenburg.

De geschiedenis van Wingene gaat terug tot de Middeleeuwen, toen de gemeente bekend stond als een belangrijk agrarisch centrum. De gemeente heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van historische bezienswaardigheden te vinden, zoals de Sint-Amanduskerk in Wingene zelf, die dateert uit de 16e eeuw en bekend staat om zijn mooie architectuur.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Wingene is het Kasteel van Zwevezele, gelegen in de gelijknamige deelgemeente Zwevezele. Het kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en is nog steeds een indrukwekkend voorbeeld van Renaissance-architectuur. Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek, maar kan wel bezichtigd worden van buitenaf.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Wingene is het museum van de gemeente, gelegen in het centrum van de gemeente. Het museum is gehuisvest in een voormalig gemeentehuis en geeft een beeld van de geschiedenis van Wingene en omgeving. Er zijn tal van voorwerpen en documenten te vinden die een inzicht geven in het leven in de gemeente door de eeuwen heen.

Wingene is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de naburige gemeenten en steden. Zo ligt de stad Brugge op slechts 20 kilometer van Wingene en heeft een mooi historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Salvatorskathedraal en het Begijnhof.

Een andere nabijgelegen stad die zeker een bezoek waard is, is Gent, op ongeveer 50 kilometer van Wingene. Gent is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Universiteit Gent, die al sinds de 19e eeuw bestaat.

Naast de bezienswaardigheden en naburige steden heeft Wingene ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het provinciedomein Bulskampveld, een mooi natuurgebied dat zich uitstrekt over 3750 hectare en dat tal van wandel- en fietsroutes biedt.

Ook de nabijgelegen bossen en natuurgebieden zijn een bezoek waard, zoals het Vloethemveld en het bos van Wingene. Hier kunnen bezoekers genieten van mooie wandelingen door de natuur en de rustige omgeving.

Ten slotte is er nog de stad Roeselare, op ongeveer 10 kilometer van Wingene. Roeselare is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden