Op deze pagina vind je een overzicht van alle gemeenten en steden in de provincie Vlaams-Brabant. Een ideale manier om snel het lokale nieuws uit deze gemeenten en steden te bekijken.

Een overzicht van belangrijke gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden in de Belgische provincie Vlaams-Brabant:

  • Aanslagen in Brussel in 2016: In maart 2016 vonden er aanslagen plaats op de luchthaven van Zaventem en in de metro van Brussel. Bij de aanslagen vielen 32 doden en meer dan 300 gewonden. De aanslagen werden opgeĆ«ist door ISIS en leidden tot verhoogde veiligheidsmaatregelen en een periode van rouw en verdriet in BelgiĆ«.
  • F-16-schandaal: In september 2018 kwam het F-16-schandaal aan het licht. Uit gelekte documenten bleek dat de Belgische regering van plan was om de F-16-gevechtsvliegtuigen te vervangen, terwijl de vliegtuigen nog in goede staat waren. Er waren vermoedens van corruptie en belangenvermenging bij het aanbestedingsproces. Het schandaal leidde tot politieke onrust en een onderzoek.
  • Overstromingen in Grimbergen: In mei 2018 werd de gemeente Grimbergen getroffen door zware overstromingen na hevige regenval. Straten en huizen stonden onder water en de schade was enorm. De overstromingen leidden tot discussies over de aanpak van klimaatverandering en waterbeheer.
  • Aardbeving in Leuven: In april 2019 werd de stad Leuven opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 2.1 op de schaal van Richter. Hoewel er geen ernstige schade was, was het de eerste aardbeving in de regio in meer dan 200 jaar. Het incident zorgde voor bezorgdheid bij de bevolking en leidde tot oproepen voor meer onderzoek naar de oorzaken van aardbevingen in BelgiĆ«.
  • Coronapandemie: De provincie Vlaams-Brabant, net als de rest van de wereld, heeft te maken gehad met de uitbraak van de Covid-19 pandemie. Er waren verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder lockdowns, het dragen van mondmaskers en sociale afstand houden. De provincie nam ook maatregelen om de economische impact van de pandemie te verzachten.
  • Start Tour de France in 2019: In juli 2019 startte de Tour de France in Brussel, de hoofdstad van BelgiĆ«. De eerste etappe van de Tour de France vond plaats in Brussel ter ere van de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van Eddy Merckx. De start van de Tour de France in Brussel was een groot evenement en trok veel toeristen en wielerfans naar de stad.

Ā 

Meer informatie over deze provincie vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden