Op deze pagina vind je een overzicht van alle gemeenten en steden in de provincie West-Vlaanderen. Een ideale manier om snel het lokale nieuws uit deze gemeenten en steden te bekijken.

nieuws west-vlaanderen

Een overzicht van belangrijke gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden in de provincie West-Vlaanderen:

  • Overstromingen in 2021: West-Vlaanderen werd in juli 2021 getroffen door zware regenval, wat leidde tot overstromingen en grote schade in verschillende gemeenten. Verschillende straten en huizen stonden onder water en er waren ook enkele evacuaties nodig. De provinciale overheid nam maatregelen om de getroffenen te helpen en schade te herstellen.
  • Dodelijk ongeval op de E40: In november 2020 vond er een dodelijk ongeval plaats op de E40 snelweg ter hoogte van Middelkerke. Een vrachtwagen reed in op een file, met als gevolg de dood van drie personen en meerdere gewonden. Het ongeval veroorzaakte lange files en verkeershinder.
  • Gasexplosie in Veurne: In juni 2020 vond er een gasexplosie plaats in een appartementsgebouw in Veurne. De explosie werd veroorzaakt door een gaslek en leidde tot zware schade aan het gebouw. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.
  • Covid-19 pandemie: De provincie West-Vlaanderen heeft, net als de rest van de wereld, te maken gehad met de uitbraak van de Covid-19 pandemie. Er waren verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder lockdowns, het dragen van mondmaskers en sociale afstand houden. De provincie nam ook maatregelen om de economische impact van de pandemie te verzachten.
  • Aardbeving in West-Vlaanderen: In juni 2019 werd de provincie West-Vlaanderen opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. De beving werd gevoeld in verschillende steden en gemeenten en veroorzaakte geen schade of gewonden.
  • Verkiezingen: In mei 2019 vonden er federale en regionale verkiezingen plaats in België. In de provincie West-Vlaanderen werden 6 vertegenwoordigers gekozen voor het federale parlement en 30 vertegenwoordigers voor het Vlaamse parlement. De verkiezingen leidden tot een nieuwe regering en een herschikking van politieke machten.
  • Stormschade: De provincie West-Vlaanderen heeft in het verleden te maken gehad met verschillende stormen die hebben geleid tot schade aan gebouwen en infrastructuur. In januari 2018 veroorzaakte storm Eleanor bijvoorbeeld schade aan bomen en elektriciteitspalen en leidde tot overstromingen langs de kust. In maart 2019 zorgde storm Freya voor schade aan gebouwen en wegen in verschillende gemeenten.
  • Strandrellen in Knokke-Heist: In augustus 2016 vonden er rellen plaats op het strand van Knokke-Heist

 

Meer informatie over deze provincie vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden