Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit KortrijkĀ 

Het lokale nieuws uit Kortrijk in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kortrijk

Het lokale nieuws uit Kortrijk in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kortrijk

Verder lokaal nieuws van Kortrijk onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kortrijk in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/kortrijk/

De officiƫle lokale website van Kortrijk

>> https://www.Kortrijk.be/

Het lokale nieuws uit Kortrijk op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Kortrijk

Het lokale nieuws uit Kortrijk op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Kortrijk/

Het lokale nieuws uit Kortrijk in de Gazet van Kortrijk (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kortrijk

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kortrijk. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kortrijk
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kortrijk is een stad in de provincie West-Vlaanderen in Belgiƫ, gelegen aan de oevers van de rivier de Leie. De stad telt ongeveer 76.000 inwoners en is bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en bloeiende economie.

De geschiedenis van Kortrijk gaat terug tot de middeleeuwen, toen het een belangrijke handelsstad was en een belangrijke rol speelde in verschillende oorlogen en conflicten. Een van de meest bekende gebeurtenissen in de geschiedenis van Kortrijk is de Slag bij Kortrijk, ook bekend als de Guldensporenslag, die plaatsvond in 1302. Tijdens deze slag versloegen de Vlaamse burgers en boeren het Franse leger, wat resulteerde in een belangrijke overwinning voor de Vlaamse onafhankelijkheid.

Vandaag de dag is Kortrijk een bruisende stad met een rijke cultuur en vele bezienswaardigheden. Het historische centrum van de stad is goed bewaard gebleven en herbergt talloze gebouwen uit verschillende periodes. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad is de Grote Markt, waar de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk te vinden is. De kerk, gebouwd in de 13e eeuw, heeft een prachtige gotische architectuur en bevat een aantal waardevolle kunstwerken, waaronder een 15e-eeuws altaarstuk van Rogier van der Weyden.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Kortrijk is het Belfort, dat dateert uit de 14e eeuw en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het belfort biedt een prachtig uitzicht over de stad en herbergt een interessant museum over de geschiedenis van Kortrijk en de regio.

Naast de vele historische gebouwen en monumenten heeft Kortrijk ook een levendige culturele scene, met tal van theaters, musea en galerieƫn. Het Broelmuseum is bijvoorbeeld een belangrijk museum voor moderne kunst, met een indrukwekkende collectie werken van Belgische en internationale kunstenaars.

Voor degenen die graag winkelen is Kortrijk ook een ideale bestemming, met een breed scala aan winkels en boetieks in het centrum van de stad. De K in Kortrijk is een modern winkelcentrum dat het hart van de stad vormt en een breed scala aan winkels en restaurants biedt.

Kortrijk staat ook bekend om zijn bloeiende economie, met een aantal belangrijke bedrijven en industrieƫn in de regio. Het bedrijventerrein van Kortrijk-Noord is bijvoorbeeld een belangrijke locatie voor logistieke en transportbedrijven. De stad heeft ook een belangrijke textielindustrie, die teruggaat tot de middeleeuwen, en heeft een aantal toonaangevende textielbedrijven zoals Bekaert en Barco.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden