Op deze pagina vind je een overzicht van alle gemeenten en steden in de provincie Antwerpen. Een ideale manier om snel het lokale nieuws uit deze gemeenten en steden te bekijken.

nieuws provincie antwerpen

Een overzicht van belangrijke gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden in de Belgische provincie Antwerpen:

 

  • Explosie in Wilrijk in 2018: In januari 2018 vond er een explosie plaats in een gebouw in Wilrijk, waarbij twee mensen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten. De oorzaak van de explosie was een gaslek. Het incident veroorzaakte veel verdriet en verontwaardiging in de gemeenschap en er werden maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren.
  • Drugsvangst in de haven van Antwerpen: De haven van Antwerpen is een belangrijke doorvoerhaven voor drugs. In oktober 2019 werd er een recordvangst van 9,5 ton cocaïne gedaan in een container in de haven. De drugs hadden een straatwaarde van meer dan 500 miljoen euro. De vangst was het resultaat van een internationale samenwerking tussen verschillende landen.
  • Corona pandemie: De provincie Antwerpen heeft, net als de rest van de wereld, te maken gehad met de uitbraak van de Covid-19 pandemie. Er waren verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder lockdowns, het dragen van mondmaskers en sociale afstand houden. De provincie nam ook maatregelen om de economische impact van de pandemie te verzachten.
  • Diamantroof in Antwerpen: In februari 2013 vond er een diamantroof plaats op de luchthaven van Zaventem. De buit had een waarde van meer dan 37 miljoen euro. De daders waren gewapend en vermomd als politieagenten. Het incident leidde tot een internationaal onderzoek en verschillende arrestaties.
  • Verkiezingen: In mei 2019 vonden er federale en regionale verkiezingen plaats in België. In de provincie Antwerpen werden 24 vertegenwoordigers gekozen voor het federale parlement en 52 vertegenwoordigers voor het Vlaamse parlement. De verkiezingen leidden tot een nieuwe regering en een herschikking van politieke machten.
  • Ongeval met vrachtwagen in Ranst: In november 2019 vond er een zwaar ongeval plaats op de E34 snelweg ter hoogte van Ranst. Een vrachtwagen reed in op een file, met als gevolg de dood van twee mensen en meerdere gewonden. Het ongeval veroorzaakte lange files en verkeershinder.

 

Meer informatie over deze provincie vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden