Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Meulebeke 

Het lokale nieuws uit Meulebeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Meulebeke

Het lokale nieuws uit Meulebeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Meulebeke

Verder lokaal nieuws van Meulebeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Meulebeke in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/meulebeke/

De offici├źle lokale website van Meulebeke

>> https://www.Meulebeke.be/

Het lokale nieuws uit Meulebeke op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Meulebeke

Het lokale nieuws uit Meulebeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Meulebeke/

Het lokale nieuws uit Meulebeke in de Gazet van Meulebeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Meulebeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Meulebeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws meulebeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Meulebeke is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het hart van het landelijke gebied tussen Roeselare en Tielt. De gemeente telt ongeveer 11.000 inwoners en is vooral bekend omwille van zijn textielnijverheid. Vandaag de dag is de gemeente een populaire toeristische bestemming dankzij zijn mooie landschap, historische gebouwen en culturele evenementen.

Het centrum van Meulebeke is gezellig en compact, met verschillende winkels, caf├ęs en restaurants. Het belangrijkste gebouw in het centrum is de Sint-Amanduskerk, die stamt uit de 12e eeuw en gebouwd is in de romaanse stijl. De kerk heeft een imposante toren en een prachtig interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Naast het centrum van Meulebeke zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente. Zo ligt de deelgemeente Oostrozebeke ten westen van Meulebeke, bekend om zijn kasteel Ter Borcht en zijn pittoreske dorpskern. In het kasteel Ter Borcht vindt u een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de textielnijverheid in de regio.

Ten noorden van Meulebeke ligt de deelgemeente Dentergem, die bekend staat om zijn landelijk karakter en mooie landschap. Hier kunt u prachtige wandelingen maken in de natuur en genieten van het landelijke leven.

Verder naar het oosten ligt de deelgemeente Pittem, die eveneens een belangrijke rol speelde in de textielnijverheid. Hier vindt u verschillende historische gebouwen, waaronder het kasteel van Pittem en de Sint-Germanuskerk. In de omgeving van Pittem kunt u ook genieten van mooie wandel- en fietsroutes.

Ten slotte is er nog de deelgemeente Ruiselede, gelegen ten zuiden van Meulebeke. Ruiselede is vooral bekend om zijn natuur, met verschillende bossen en natuurgebieden waar u prachtige wandelingen kunt maken. Ook de Kasteelbossen zijn de moeite waard om te bezoeken, met zijn prachtige kasteel en omliggende park.

Kortom, Meulebeke en zijn deelgemeenten zijn een ideale bestemming voor wie houdt van rust, natuur en historische gebouwen. Hier kunt u genieten van de landelijke sfeer en prachtige wandelingen maken in de natuur. Maar ook voor wie op zoek is naar culturele evenementen en musea is er genoeg te beleven.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden