Op deze pagina vind je een overzicht van alle gemeenten en steden in de provincie Oost-Vlaanderen. Een ideale manier om snel het lokale nieuws uit deze gemeenten en steden te bekijken.

nieuws oost-Vlaanderen

Een overzicht van belangrijke gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden in de provincie Oost-Vlaanderen:

  • Overstromingen in 2021: Net als andere delen van België, werd Oost-Vlaanderen getroffen door zware regenval in juli 2021, wat leidde tot overstromingen en grote schade in verschillende gemeenten. Verschillende straten en huizen stonden onder water en er waren ook enkele evacuaties nodig. De provinciale overheid nam maatregelen om de getroffenen te helpen en schade te herstellen.
  • Dodelijk ongeval op de E17: In oktober 2020 vond er een dodelijk ongeval plaats op de E17 snelweg ter hoogte van Gent. Een vrachtwagen reed in op een file, met als gevolg de dood van één persoon en meerdere gewonden. Het ongeval veroorzaakte lange files en verkeershinder.
  • Gasexplosie in Gent: In november 2019 vond er een gasexplosie plaats in een gebouw in de Nieuwelaan in Gent. De explosie werd veroorzaakt door een gaslek en leidde tot zware schade aan het gebouw. Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident.
  • Covid-19 pandemie: De provincie Oost-Vlaanderen heeft, net als de rest van de wereld, te maken gehad met de uitbraak van de Covid-19 pandemie. Er waren verschillende maatregelen van kracht om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder lockdowns, het dragen van mondmaskers en sociale afstand houden. De provincie nam ook maatregelen om de economische impact van de pandemie te verzachten.
  • Dodelijke schietpartij in Denderleeuw: In mei 2019 vond er een dodelijke schietpartij plaats in Denderleeuw, waarbij één persoon om het leven kwam en meerdere anderen gewond raakten. De dader werd later opgepakt en veroordeeld.
  • Verkiezingen: In mei 2019 vonden er federale en regionale verkiezingen plaats in België. In de provincie Oost-Vlaanderen werden 11 vertegenwoordigers gekozen voor het federale parlement en 36 vertegenwoordigers voor het Vlaamse parlement. De verkiezingen leidden tot een nieuwe regering en een herschikking van politieke machten.
  • Ongeval in Wetteren: In mei 2013 ontspoorde een goederentrein in Wetteren, waarbij verschillende wagons met het giftige gas acrylonitril in brand vlogen. Het incident leidde tot de evacuatie van duizenden mensen en de dood van één persoon. Verschillende andere personen werden opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen.
  • Dodelijk ongeval in Zottegem: In oktober 2018 vond er een dodelijk ongeval plaats in Zottegem, waarbij een vrachtwagen inreed op een groep fietsers.

 

Meer informatie over deze provincie vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden