Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Tielt 

Het lokale nieuws uit Tielt in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tielt

Het lokale nieuws uit Tielt in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tielt

Verder lokaal nieuws van Tielt onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tielt in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/tielt/

De officiële lokale website van Tielt

>> https://www.Tielt.be/

Het lokale nieuws uit Tielt op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Tielt

Het lokale nieuws uit Tielt op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/tielt/

Het lokale nieuws uit Tielt in de Gazet van Tielt (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tielt

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tielt. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws Tielt
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tielt is een stad in de provincie West-Vlaanderen in België. Het is gelegen in de buurt van de rivier de Leie en heeft een oppervlakte van ongeveer 42 vierkante kilometer. Tielt telt bijna 20.000 inwoners en omvat ook enkele deelgemeenten zoals Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle.

Tielt heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In het centrum van de stad vindt u dan ook tal van historische gebouwen en bezienswaardigheden, waaronder het stadhuis, de Sint-Pieterskerk en het Kasteel van Tielt. Dit kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en is omringd door een prachtig park waar u heerlijk kunt wandelen.

Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Tielt is het Museum van Deinze en de Leiestreek, gevestigd in een voormalige brouwerij. Hier vindt u tal van kunstwerken en historische voorwerpen die de geschiedenis van de Leiestreek weergeven.

Naast de historische gebouwen heeft Tielt ook verschillende parken en natuurgebieden, zoals het Poelbergbos en het natuurgebied De Vorte Bossen. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen of gewoon genieten van de natuur.

Tielt heeft ook een bruisend cultureel leven, met verschillende evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Zo is er jaarlijks in juli het Tieltse stadsfestival, waar u kunt genieten van muziek, theater en straatanimatie. In augustus vindt het jaarlijkse stadsfestival plaats, met een grote kermis, optredens en verschillende activiteiten.

In de deelgemeente Aarsele kunt u het kasteel van Poeke bezoeken, dat omringd wordt door een mooi park. Kanegem heeft dan weer de Sint-Bavokerk, een mooi voorbeeld van neogotische architectuur.

Kortom, Tielt is een stad met een rijke geschiedenis, prachtige gebouwen, mooie parken en natuurgebieden, en een bruisend cultureel leven. Vergeet zeker niet om ook de deelgemeenten te verkennen, want ook daar valt heel wat te ontdekken en te beleven!

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden