Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit BruggeĀ 

Het lokale nieuws uit Brugge in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Brugge

Het lokale nieuws uit Brugge in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Brugge

Verder lokaal nieuws van Brugge onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Brugge in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/brugge/

Het lokale nieuws uit Brugge in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Brugge

Het lokale nieuws uit Brugge in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Brugge/

De officiƫle lokale website van Brugge

>> https://www.Brugge.be/

Het lokale nieuws uit Brugge op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Brugge

Het lokale nieuws uit Brugge op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/brugge/

Het lokale nieuws uit Brugge in de Gazet van Brugge (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Brugge

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Brugge. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws brugge
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Brugge is een prachtige stad in het noordwesten van Belgiƫ en is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De stad telt ongeveer 120.000 inwoners en staat vooral bekend om zijn historische binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Brugge is gelegen aan de oevers van de rivier de Reie en wordt omringd door de gemeenten Zedelgem, Jabbeke, Oostkamp, Damme, Knokke-Heist en Blankenberge.

De historische binnenstad van Brugge wordt gekenmerkt door schilderachtige grachten, middeleeuwse gebouwen en gezellige pleinen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad vaak “het VenetiĆ« van het noorden” wordt genoemd. Enkele van de meest iconische bezienswaardigheden zijn de Onze-Lieve-Vrouwekerk met het beroemde beeld van Michelangelo, de Belforttoren op de Markt en het Groeningemuseum, dat een uitgebreide collectie Vlaamse kunst herbergt.

Naast de historische binnenstad heeft Brugge ook enkele aangename buitenwijken. Zo is er bijvoorbeeld Sint-Andries, dat vooral bekend is om zijn prachtige kasteel en park. Ook Sint-Kruis is een populaire buitenwijk met enkele mooie kerken en een groot winkelcentrum.

Brugge is een stad die bol staat van de cultuur. Het hele jaar door worden er tal van culturele evenementen georganiseerd, zoals het Brugse stadsfestival “Kookeet”, het “Cactusfestival” en het “Brugs Beer Festival”. Daarnaast zijn er ook tal van musea en galerieĆ«n te vinden, zoals het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en het Gruuthusemuseum.

De omgeving van Brugge is ook erg mooi en ideaal voor wie van fietsen en wandelen houdt. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes te vinden, zoals de fietsroute langs de Damse Vaart en de wandelroute door het Tillegembos. Daarnaast liggen enkele van de mooiste stranden van Belgiƫ op slechts een steenworp afstand van Brugge, zoals die van Knokke-Heist en Blankenberge.

Brugge is ook een stad van lekkernijen. De stad is beroemd om zijn chocolade, wafels en bier. Er zijn tal van chocolatiers te vinden in de stad, zoals Dumon en The Chocolate Line. Daarnaast zijn er ook heel wat gezellige cafĆ©s en bierhuizen, zoals ’t Brugs Beertje en De Halve Maan, waar je kunt genieten van een heerlijk biertje.

Brugge is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zo is er een rechtstreekse treinverbinding vanuit Brussel en Gent, en zijn er ook tal van busverbindingen. Daarnaast is Brugge ook goed bereikbaar met de auto via de E40 en E403.

Kortom, Brugge is een prachtige stad die heel wat te bieden heeft.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden