Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ruiselede 

Het lokale nieuws uit Ruiselede in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ruiselede

Het lokale nieuws uit Ruiselede in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ruiselede

Verder lokaal nieuws van Ruiselede onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ruiselede in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/ruiselede/

De offici├źle lokale website van Ruiselede

>> https://www.Ruiselede.be/

Het lokale nieuws uit Ruiselede op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Ruiselede

Het lokale nieuws uit Ruiselede op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/ruiselede/

Het lokale nieuws uit Ruiselede in de Gazet van Ruiselede (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ruiselede

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ruiselede. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ruiselede
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ruiselede is een landelijke gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen tussen Brugge en Gent. De gemeente telt ongeveer 6.000 inwoners en staat bekend om zijn prachtige natuur, landelijke charme en authentieke cultuur.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Ruiselede is het Kasteel van Poeke, gelegen aan de rand van de gemeente. Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en is omgeven door een prachtig park met vijvers, tuinen en een oranjerie. Het is opengesteld voor het publiek en je kan er genieten van rondleidingen, tentoonstellingen en evenementen.

Naast het kasteel zijn er nog andere bezienswaardigheden in Ruiselede die de moeite waard zijn om te verkennen, zoals de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk. Deze kerk dateert uit de 19e eeuw en heeft een prachtig interieur met fresco’s en glas-in-loodramen. In het centrum van de gemeente kan je ook de monumentale Lindeboom bewonderen, die al meer dan 300 jaar oud is en symbool staat voor de landelijke charme van Ruiselede.

De gemeente is omringd door verschillende deel- en buurgemeenten die ook de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nabijgelegen Tielt, dat bekend staat om zijn historische gebouwen, kerken en musea. Ook de stad Brugge ligt op korte afstand en is een must-see bestemming met zijn middeleeuwse architectuur en prachtige grachten.

Op culinair vlak heeft Ruiselede heel wat te bieden, met tal van restaurants en caf├ęs waar je kan genieten van heerlijke streekgerechten en lokale specialiteiten. De gemeente is ook bekend om zijn ambachtelijke producten, zoals de beroemde Ruiseleedse advocaat en de prachtige bloemen van de lokale rozenkwekerij.

In het kort is Ruiselede een prachtige gemeente met heel wat te bieden op vlak van natuur, geschiedenis en cultuur. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden