Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ninove 

Het lokale nieuws uit Ninove in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ninove

Het lokale nieuws uit Ninove in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ninove

Verder lokaal nieuws van Ninove onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ninove in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Ninove

Het lokale nieuws uit Ninove in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Ninove/

De offici├źle lokale website van Ninove

>> https://www.Ninove.be/

Het nieuws uit Ninove op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Ninove

Het nieuws uit Ninove op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Ninove

Het lokale nieuws uit Ninove op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Ninove/

Het lokale nieuws uit Ninove in de Gazet van Ninove (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ninove

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ninove. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ninove
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ninove is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen aan de oevers van de Dender. De stad telt zo’n 38.000 inwoners en is omgeven door de gemeenten Geraardsbergen, Zottegem, Liedekerke, Aalst en Denderleeuw.

De geschiedenis van Ninove gaat terug tot de middeleeuwen, en dat is te zien aan de vele historische gebouwen en monumenten die de stad rijk is. Zo is er het stadhuis van Ninove, dat dateert uit de 17e eeuw en bekend staat om zijn prachtige gevel. Ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die dateert uit de 13e eeuw, is een bezoekje waard. Deze kerk is bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen en imposante toren.

In het centrum van Ninove vindt men tal van gezellige caf├ęs en restaurants, waar men kan genieten van een hapje en een drankje. Een van de populairste caf├ęs in Ninove is Caf├ę de Paris, dat bekend staat om zijn vriendelijke sfeer en uitgebreide bierkaart. Ook restaurant De Lindeboom, dat zich bevindt in een mooi historisch gebouw, is een aanrader voor wie wil genieten van lokale gerechten.

In de omgeving van Ninove zijn er ook tal van bezienswaardigheden die men kan bezoeken. Zo is er het kasteel van Laarne, dat dateert uit de 14e eeuw en omgeven is door een prachtig park. Ook het Kasteel van Geraardsbergen, dat dateert uit de 13e eeuw, is een bezoekje waard. Dit kasteel wordt omringd door slotgrachten en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Voor wie van fietsen en wandelen houdt, zijn er tal van mooie routes in de omgeving van Ninove. Zo is er de Dender- en Scheldevalleiroute, die langs de mooie Dender en Schelde loopt en door pittoreske dorpjes en stadjes voert. Ook de Vlaamse Ardennenroute, die door het prachtige heuvellandschap van de Vlaamse Ardennen loopt, is een aanrader.

Ninove is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein en de bus. De stad ligt vlakbij de E40, die Brussel en Gent met elkaar verbindt. Ook het treinstation van Ninove biedt goede verbindingen met de rest van het land. Met de bus is Ninove bereikbaar vanuit verschillende nabijgelegen gemeenten.

Ninove is een bruisende stad, waarbij het lokale verenigingsleven een belangrijke rol speelt. Er zijn tal van lokale verenigingen actief, waardoor er regelmatig activiteiten en evenementen worden georganiseerd. Zo is er jaarlijks de Ninove carnaval, een evenement dat enkele dagen duurt en tal van activiteiten en optredens biedt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden