Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit LiedekerkeĀ 

Het lokale nieuws uit Liedekerke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Liedekerke

Het lokale nieuws uit Liedekerke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Liedekerke

Verder lokaal nieuws van Liedekerke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Liedekerke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Liedekerke

Het lokale nieuws uit Liedekerke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Liedekerke/

De officiƫle lokale website van Liedekerke

>> https://www.Liedekerke.be/

Het nieuws uit Liedekerke op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Liedekerke

Het nieuws uit Liedekerke op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Liedekerke

Het lokale nieuws uit Liedekerke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Liedekerke/

Het lokale nieuws uit Liedekerke in de Gazet van Liedekerke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Liedekerke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Liedekerke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws liedekerke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Liedekerke is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in Belgiƫ. Het is een kleine, maar bruisende gemeenschap met een rijke geschiedenis en vele interessante bezienswaardigheden en activiteiten.

De gemeente Liedekerke ligt in het hart van Vlaams-Brabant en wordt omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Ternat, Roosdaal, Affligem en Denderleeuw. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante kilometer en telt iets meer dan 13.000 inwoners.

De geschiedenis van Liedekerke gaat terug tot de middeleeuwen. De eerste vermelding van de gemeente dateert uit de 12e eeuw. In de loop der jaren is de gemeente uitgegroeid tot een belangrijk centrum van landbouw en handel.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Liedekerke is de Sint-Kristoffelkerk. Deze prachtige kerk dateert uit de 18e eeuw en is gewijd aan de heilige Kristoffel, de patroonheilige van de parochie. De kerk is een mooi voorbeeld van barokke architectuur en heeft een imposante toren die van ver zichtbaar is. Ook het interieur van de kerk is zeer de moeite waard, met onder andere een groot orgel en diverse kunstwerken.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Liedekerke is het Kasteel Ter Rijst. Dit kasteel dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd in de typische Vlaamse renaissancestijl. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt Liedekerke ook tal van recreatiemogelijkheden. Zo is er het gemeentelijk zwembad, waar jong en oud kunnen genieten van zwemmen en andere wateractiviteiten. Ook zijn er verschillende sportclubs actief in de gemeente, waaronder voetbalclub KFC Liedekerke en volleybalclub VC Liedekerke.

Verder staat Liedekerke bekend om zijn jaarlijkse jaarmarkt, die altijd plaatsvindt op de eerste zondag van september. Dit is een van de grootste jaarmarkten in de regio en trekt bezoekers uit de hele omgeving. Tijdens de jaarmarkt is er volop vertier, met kraampjes, attracties en muziekoptredens.

Ook de buurgemeenten van Liedekerke hebben veel te bieden. Zo ligt Ternat op slechts enkele kilometers afstand en is deze stad vooral bekend om zijn kasteel en zijn mooie wandel- en fietsroutes. Roosdaal en Affligem zijn eveneens interessante gemeenten om te bezoeken, met elk hun eigen bezienswaardigheden en activiteiten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden