Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Geraardsbergen 

Het lokale nieuws uit Geraardsbergen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Geraardsbergen

Het lokale nieuws uit Geraardsbergen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Geraardsbergen

Verder lokaal nieuws van Geraardsbergen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Geraardsbergen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Geraardsbergen

Het lokale nieuws uit Geraardsbergen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Geraardsbergen/

De officiële lokale website van Geraardsbergen

>> https://www.Geraardsbergen.be/

Het nieuws uit Geraardsbergen op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Geraardsbergen

Het nieuws uit Geraardsbergen op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Geraardsbergen

Het lokale nieuws uit Geraardsbergen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Geraardsbergen/

Het lokale nieuws uit Geraardsbergen in de Gazet van Geraardsbergen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Geraardsbergen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Geraardsbergen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws geraardsbergen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Geraardsbergen is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen en ligt in de Denderstreek. De stad telt ruim 34.000 inwoners en bestaat uit deelgemeenten Goeferdinge, Grimminge, Idegem, Moerbeke, Nederboelare, Nieuwenhove, Onkerzele, Ophasselt, Overboelare, Schendelbeke, Viane en Zarlardinge.

Geraardsbergen is vooral bekend omwille van de jaarlijkse Ronde van Vlaanderen, waarin de beklimming van de Muur van Geraardsbergen een iconisch onderdeel vormt. De Muur is een steile kasseienweg die naar de top van de Oudenberg leidt. Bovenop de berg bevindt zich de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Oudenberg, een bedevaartsoord dat jaarlijks vele pelgrims trekt. Ook het stadhuis op de Markt van Geraardsbergen is een opvallend gebouw. Het dateert uit de 16de eeuw en heeft een imposante gevel met een belforttoren.

Naast het toerisme heeft Geraardsbergen ook een belangrijke economische functie voor de regio. Zo is er een grote bedrijvenzone langs de N42, waar diverse bedrijven gevestigd zijn. Daarnaast zijn er ook heel wat kleinere ondernemingen, vooral in de sector van de voedingsindustrie en de bouw.

Op cultureel vlak heeft Geraardsbergen heel wat te bieden. Zo is er het stedelijk museum ‘Het Huis van de Man’ dat gewijd is aan de lokale geschiedenis en folklore. Daarnaast zijn er ook verschillende verenigingen actief op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst enzovoort. Jaarlijks vinden er ook heel wat evenementen plaats in Geraardsbergen, zoals de kermis, de Ballonhappening, de Krakelingenworp en het stadsfestival Geraardsbergen Muurt.

De stad Geraardsbergen is vlot bereikbaar via de E40, die de stad verbindt met Brussel en Gent. Ook met het openbaar vervoer is Geraardsbergen goed bereikbaar, dankzij het station dat aan de spoorlijn Gent-Brussel ligt. Daarnaast zijn er ook verschillende buslijnen die de stad en haar deelgemeenten verbinden.

Tot slot is Geraardsbergen ook gekend om haar lekkere streekproducten, zoals mattentaarten en Geraardsbergse salami. Deze specialiteiten zijn dan ook een echte aanrader voor wie de stad bezoekt. Al met al is Geraardsbergen een boeiende stad met een rijke geschiedenis, tal van bezienswaardigheden en een bruisend cultureel leven.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden