Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Gent 

Het lokale nieuws uit Gent in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Gent

Het lokale nieuws uit Gent in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Gent

Verder lokaal nieuws van Gent onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Gent in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Gent

Het lokale nieuws uit Gent in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Gent/

De officiële lokale website van Gent

>> https://www.Gent.be/

Het nieuws uit Gent op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Gent

Het lokale nieuws uit Gent op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Gent/

Het lokale nieuws uit Gent in de Gazet van Gent (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Gent

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Gent. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws Gent
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Gent is een stad gelegen in het westen van België en is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. Het is de op één na grootste stad van Vlaanderen met meer dan 260.000 inwoners en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

De stad Gent heeft een centrale ligging en is daardoor goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De stad heeft ook een uitstekend netwerk van fietspaden, waardoor het ook gemakkelijk te bereiken is per fiets.

Gent is een bruisende stad met veel cultuur, geschiedenis en architectuur. Er zijn tal van historische gebouwen te bezichtigen, zoals het Gravensteen, een middeleeuws kasteel in het centrum van de stad. Ook het Belfort van Gent, de Sint-Baafskathedraal en het stadhuis zijn een bezoekje waard. Gent heeft ook een rijke geschiedenis als universiteitsstad en heeft vandaag de dag nog steeds een universiteit met een uitstekende reputatie.

Naast de vele historische bezienswaardigheden heeft Gent ook een bruisend cultureel leven. Er zijn tal van musea, theaters en concertzalen, waaronder het Museum voor Schone Kunsten en de Opera van Gent. Het is ook bekend om zijn jaarlijkse Gentse Feesten, een groot cultureel festival dat elk jaar in juli plaatsvindt.

Gent is ook een gastronomische stad met een breed scala aan restaurants en cafés. Het is bekend om zijn heerlijke lokale specialiteiten, zoals Gentse waterzooi, stoverij en de bekende Ganda-ham. De stad heeft ook een levendige brouwerijscene, met verschillende lokale brouwerijen die heerlijke bieren produceren, waaronder de beroemde Gentse Gruut.

De stad Gent is omringd door verschillende deelgemeenten, waaronder Sint-Amandsberg, Oostakker, Wondelgem, Drongen, Mariakerke en Sint-Denijs-Westrem. Deze deelgemeenten bieden een rustiger alternatief voor het bruisende stadscentrum en hebben elk hun eigen charme en bezienswaardigheden.

Sint-Amandsberg is een rustige deelgemeente die bekend staat om zijn groene omgeving en de mooie Bourgoyen-Ossemeersen, een natuurgebied dat geliefd is bij wandelaars en natuurliefhebbers. Oostakker is bekend om zijn bedevaartsoord en heeft de prachtige Sint-Amanduskerk en het klooster van de Karmelieten. Wondelgem heeft een mooi kasteel en een aantal interessante musea, zoals het Museum van de Belgische trekpaarden. Drongen is een groene deelgemeente met veel parken en natuurgebieden, terwijl Mariakerke een combinatie biedt van groen en winkelmogelijkheden. Sint-Denijs-Westrem is dan weer bekend om zijn vele sportfaciliteiten en het winkelcentrum van Flanders Expo.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden