Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zottegem 

Het lokale nieuws uit Zottegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zottegem

Het lokale nieuws uit Zottegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zottegem

Verder lokaal nieuws van Zottegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zottegem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zottegem

Het lokale nieuws uit Zottegem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zottegem/

De officiële lokale website van Zottegem

>> https://www.Zottegem.be/

Het nieuws uit Zottegem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Zottegem

Het nieuws uit Zottegem op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Zottegem

Het lokale nieuws uit Zottegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/zottegem/

Het lokale nieuws uit Zottegem in de Gazet van Zottegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zottegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zottegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zottegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zottegem is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad telt ongeveer 26.000 inwoners en is gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Zottegem bestaat uit de deelgemeenten Erwetegem, Godveerdegem, Grotenberge, Leeuwergem, Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Strijpen en Zottegem zelf.

Zottegem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad kende een belangrijke economische groei in de 19e eeuw, onder meer dankzij de bloeiende textielindustrie en de aanleg van de spoorwegverbinding tussen Brussel en Oudenaarde. In het historische centrum van Zottegem vind je nog tal van oude gebouwen, waaronder het imposante kasteel van Egmont, de Sint-Martinuskerk en het stadhuis.

Naast de historische gebouwen heeft Zottegem ook heel wat groene zones te bieden. De stad ligt namelijk aan de voet van de Vlaamse Ardennen, een heuvelachtige streek die bij wielrenners en wandelaars bekend is omwille van de mooie landschappen en uitdagende routes. Het natuurdomein Breivelde, gelegen in de deelgemeente Grotenberge, is een populaire bestemming voor wie van rust en natuur houdt. In het domein vind je een kasteelpark, een arboretum en een speelbos.

Zottegem is ook bekend omwille van de jaarlijkse wielerwedstrijd Omloop Het Nieuwsblad. De wedstrijd start in Gent en trekt vervolgens door de Vlaamse Ardennen, met aankomst in Zottegem. De wedstrijd is een belangrijke afspraak voor wielerfans en trekt dan ook heel wat bezoekers naar de stad.

De deelgemeenten van Zottegem hebben elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo kan je in Erwetegem de Sint-Petruskerk bezoeken, een neoclassicistisch bouwwerk uit de 19e eeuw. In Godveerdegem kan je dan weer een bezoek brengen aan de Sint-Annakapel, een bedevaartsoord dat al in de 17e eeuw bestond.

De stad Zottegem organiseert regelmatig evenementen voor de inwoners en bezoekers. Zo is er onder meer de jaarlijkse kermis in september, het straattheaterfestival in de zomer en het muziekfestival Rock Zottegem. Daarnaast kan je in de stad ook terecht voor cultuur en kunst. Het CC Zoetegem is een cultureel centrum dat regelmatig theatervoorstellingen, concerten en tentoonstellingen organiseert.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden