Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit LeopoldsburgĀ 

Het lokale nieuws uit Leopoldsburg in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Leopoldsburg

Het lokale nieuws uit Leopoldsburg in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Leopoldsburg

Verder lokaal nieuws van Leopoldsburg onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Leopoldsburg in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Leopoldsburg

De lokale nieuws uit Leopoldsburg op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Leopoldsburg

Het lokale nieuws uit Leopoldsburg in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Leopoldsburg/

De officiƫle lokale website van Leopoldsburg

>> https://www.Leopoldsburg.be/

Het lokale nieuws uit Leopoldsburg op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Leopoldsburg/

Het lokale nieuws uit Leopoldsburg in de Gazet van Leopoldsburg (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Leopoldsburg

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Leopoldsburg. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws leopoldsburg
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Leopoldsburg is een gemeente gelegen in de provincie Limburg, in het noordoosten van BelgiĆ«. De gemeente telt zo’n 16.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Leopoldsburg en Heppen. Leopoldsburg is voornamelijk bekend omwille van zijn militaire geschiedenis, aangezien er in de gemeente een grote militaire basis gelegen is.

De militaire geschiedenis van Leopoldsburg gaat terug tot het einde van de 19e eeuw, toen de Belgische regering besloot om een grote militaire basis te bouwen in de buurt van de stad Hasselt. De basis werd genoemd naar Koning Leopold II en werd voornamelijk gebruikt als trainingskamp voor het Belgische leger. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de basis gebruikt als gevangenenkamp voor Duitse krijgsgevangenen.

In de Tweede Wereldoorlog werd Leopoldsburg bezet door het Duitse leger en werd de militaire basis gebruikt als opleidingscentrum voor de SS. Na de bevrijding van Belgiƫ werd de basis opnieuw gebruikt als trainingskamp voor het Belgische leger en werden er verschillende militaire opleidingen georganiseerd.

Vandaag de dag is de militaire basis in Leopoldsburg nog steeds in gebruik en wordt deze voornamelijk gebruikt als trainingskamp voor verschillende eenheden van het Belgische leger. In de gemeente zelf kan je verschillende bezienswaardigheden bezoeken die te maken hebben met de militaire geschiedenis van Leopoldsburg. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Museum van de Strijdkrachten, dat gelegen is op de militaire basis. In het museum kan je onder andere verschillende militaire voertuigen en wapens bewonderen.

Leopoldsburg heeft echter meer te bieden dan enkel zijn militaire geschiedenis. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het natuurgebied De Rammelaars, dat gelegen is in de buurt van de gemeente. In het natuurgebied kan je mooie wandelingen maken en genieten van de rust en de natuur. Ook het natuurgebied De Sahara, dat gelegen is in de buurt van de stad Lommel, is zeker een bezoekje waard.

In de buurt van Leopoldsburg kan je ook verschillende andere gemeenten verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld naar de stad Hasselt gaan, die bekend staat omwille van zijn mooie historische centrum en zijn gezellige winkelstraten. Ook de stad Genk, die voornamelijk bekend is omwille van zijn mijnverleden, ligt op slechts een kwartiertje rijden van Leopoldsburg.

Andere gemeenten in de buurt van Leopoldsburg zijn onder andere Hechtel-Eksel, dat bekend staat omwille van zijn mooie natuurgebieden, en Beringen, waar je onder andere de oude mijnsite kan bezoeken.

Kortom, Leopoldsburg is een gemeente met een rijke militaire geschiedenis en heeft verschillende bezienswaardigheden die hiermee te maken hebben.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden