Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Genk 

Het lokale nieuws uit Genk in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Genk

Het lokale nieuws uit Genk in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Genk

Verder lokaal nieuws van Genk onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Genk in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Genk

De lokale nieuws uit Genk op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Genk

Het lokale nieuws uit Genk in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Genk/

De officiële lokale website van Genk

>> https://www.Genk.be/

Het lokale nieuws uit Genk op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Genk

Het lokale nieuws uit Genk in de Gazet van Genk (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Genk

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Genk. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

lokaal nieuws Genk vandaag
nieuws genk
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Genk is een stad in de provincie Limburg en telt ongeveer 66.000 inwoners. De stad ligt in het oosten van de provincie en grenst aan enkele andere gemeenten zoals Hasselt, Zutendaal en Oudsbergen. Genk is vooral bekend vanwege het Nationaal Park Hoge Kempen, dat zich deels op het grondgebied van de stad bevindt.

Genk is ontstaan als een kleine nederzetting in de middeleeuwen en heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot een belangrijke industriestad. In de negentiende eeuw werd de steenkoolmijn van Winterslag geopend, wat leidde tot een sterke groei van de stad en de oprichting van een aantal andere industriële bedrijven.

Vandaag de dag is Genk een moderne stad met een rijke geschiedenis. Het stadscentrum is gezellig en levendig, met veel winkels, restaurants en cafés. Er zijn ook verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals de C-mine, een voormalige mijn die is omgebouwd tot een cultureel centrum. Hier vindt u onder andere een bioscoop, een tentoonstellingsruimte en een concertzaal.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Genk is het Openluchtmuseum Bokrijk. Dit museum biedt een unieke kijk op het leven en de cultuur van de Vlaamse bevolking in de afgelopen eeuwen. Er zijn verschillende oude gebouwen te zien, zoals boerderijen, molens en kerken, die zijn verplaatst naar het museumterrein en zijn gerestaureerd.

In Genk is ook veel groen te vinden. Het Nationaal Park Hoge Kempen is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van België. Het park is ongeveer 5700 hectare groot en biedt een gevarieerd landschap met bossen, heidevelden, vennen en duinen. Hier kunt u wandelen, fietsen, paardrijden en genieten van de natuur.

Tot slot zijn er ook enkele evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo vindt elk jaar in september het C-mine festival plaats, een meerdaags evenement met muziek, theater, dans en film. In de zomermaanden worden er ook verschillende openluchtconcerten georganiseerd in het stadscentrum.

Naast Genk zelf, zijn er ook nog enkele deelgemeenten die deel uitmaken van de stad. Zo zijn er onder andere Zwartberg, Winterslag, Waterschei en Sledderlo. Deze deelgemeenten hebben allemaal een eigen karakter en geschiedenis, en zijn zeker de moeite waard om te verkennen.

Kortom, Genk is een stad met veel mogelijkheden. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer, er is voor ieder wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden