Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hasselt 

Het lokale nieuws uit Hasselt in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hasselt

Het lokale nieuws uit Hasselt in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hasselt

Verder lokaal nieuws van Hasselt onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hasselt in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hasselt

De lokale nieuws uit Hasselt op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Hasselt

Het lokale nieuws uit Hasselt in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hasselt/

De officiële lokale website van Hasselt

>> https://www.Hasselt.be/

Het lokale nieuws uit Hasselt op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Hasselt/

Het lokale nieuws uit Hasselt in de Gazet van Hasselt (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hasselt

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hasselt. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hasselt
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg in België en heeft een bevolking van ongeveer 77.000 inwoners. Het is een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed en een levendige economie. Hasselt is gelegen in het centrum van België en is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

De stad Hasselt is verdeeld in zeven deelgemeenten, namelijk Hasselt, Kuringen, Stokrooie, Kermt, Stevoort, Rapertingen en Wimmertingen. Elke deelgemeente heeft zijn eigen karakter en charme en biedt talrijke bezienswaardigheden en activiteiten.

Hasselt is een historische stad met een rijke geschiedenis. Het is een van de oudste steden van België en is gesticht in de 7e eeuw. De stad heeft een prachtig historisch centrum met talrijke historische gebouwen en monumenten. Een van de belangrijkste attracties van de stad is de Grote Markt, het hart van de stad. Hier vindt u talrijke restaurants, cafés en winkels.

Een andere belangrijke attractie van Hasselt is het Jenevermuseum. Dit museum vertelt het verhaal van de jeneverindustrie in Hasselt en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis en de productie van jenever. Het museum heeft een uitgebreide collectie van jeneverglazen, etiketten en flessen en organiseert regelmatig proeverijen.

Kuringen is een deelgemeente van Hasselt en is vooral bekend om zijn abdij. De abdij van Kuringen is gesticht in de 12e eeuw en was ooit een van de belangrijkste religieuze centra van de regio. Vandaag de dag is de abdij een populaire toeristische attractie en een belangrijke historische bezienswaardigheid.

Stokrooie is een andere deelgemeente van Hasselt en is vooral bekend om zijn natuur. De omgeving van Stokrooie is erg groen en wordt gekenmerkt door talrijke bossen, velden en heidevelden. Hierdoor is het een populaire plek om te wandelen en te fietsen.

Kermt is een andere deelgemeente van Hasselt en is vooral bekend om zijn historische kerk. De Sint-Martinuskerk is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en heeft een rijk interieur met talrijke kunstwerken en beelden. Kermt heeft ook talrijke restaurants en cafés en is een populaire plek om te genieten van de lokale keuken.

Stevoort is een andere deelgemeente van Hasselt en is vooral bekend om zijn kasteel. Het kasteel van Stevoort is een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur en dateert uit de 19e eeuw. Het kasteel wordt nu gebruikt als trouwlocatie en is een populaire bestemming voor bruiloften.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden