Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lommel 

Het lokale nieuws uit Lommel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lommel

Het lokale nieuws uit Lommel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lommel

Verder lokaal nieuws van Lommel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lommel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lommel

De lokale nieuws uit Lommel op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Lommel

Het lokale nieuws uit Lommel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lommel/

De officiële lokale website van Lommel

>> https://www.Lommel.be/

Het lokale nieuws uit Lommel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Lommel/

Het lokale nieuws uit Lommel in de Gazet van Lommel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lommel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lommel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws lommel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lommel is een stad in de Belgische provincie Limburg, gelegen in het noorden van de provincie nabij de grens met Nederland. De stad heeft ongeveer 35.000 inwoners en is vooral bekend om zijn mooie natuurgebieden en recreatiemogelijkheden.

Lommel heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Kattenbos, Barrier, Lutlommel, en Stevensvennen. Kattenbos is vooral bekend om zijn prachtige natuur, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Barrier heeft dan weer een rijke geschiedenis als bedevaartsoord, met de Sint-Pietersbandenkerk als belangrijkste bezienswaardigheid. Lutlommel is dan weer een rustige deelgemeente met verschillende mooie parken en wandelroutes. Stevensvennen is vooral bekend om zijn prachtige zandduinen en recreatieplas, waar je in de zomermaanden kan zwemmen en zonnebaden.

Naast deze deelgemeenten heeft Lommel ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Overpelt op slechts enkele kilometers afstand, een mooie gemeente met verschillende winkels en restaurants. Peer, gelegen op zo’n 20 kilometer afstand, is dan weer bekend om zijn prachtige landschap en recreatiemogelijkheden, zoals de Erperheide, een groot park met een binnenzwembad en verschillende sportfaciliteiten.

In Lommel zelf zijn er ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er het Glazen Huis, een prachtig gebouw dat gewijd is aan glaskunst. In het Glazen Huis kan je verschillende tentoonstellingen bekijken en zelfs een workshop glaskunst volgen. Een andere bezienswaardigheid is het Museum De Kolonie, waar je meer kan leren over de geschiedenis van de Belgische kolonies.

Wie van winkelen houdt, kan terecht in het centrum van Lommel, waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn. Op zondag is er bovendien een gezellige markt, waar je verse groenten en fruit kan kopen, maar ook kleding en andere producten.

Wie graag sport, kan terecht in het Recreatiepark De Soeverein. Dit park heeft verschillende sportfaciliteiten, waaronder voetbalvelden, tennisbanen en een zwembad. Er zijn ook verschillende speeltuinen en picknickplaatsen waar je kan genieten van een lekkere lunch in de buitenlucht.

Tot slot is Lommel ook bekend om zijn jaarlijkse Lommelse Kermis, een groot evenement dat elk jaar in september plaatsvindt. Het evenement trekt duizenden bezoekers van over heel België en heeft tal van attracties en activiteiten voor jong en oud.

Al bij al is Lommel een gezellige stad met veel te bieden. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, winkelen of gewoon lekker ontspannen in de natuur, in Lommel vind je zeker wat je zoekt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden