Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hechtel-Eksel 

Het lokale nieuws uit Hechtel-Eksel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hechtel-Eksel

Het lokale nieuws uit Hechtel-Eksel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hechtel-Eksel

Verder lokaal nieuws van Hechtel-Eksel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hechtel-Eksel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hechtel-Eksel

De lokale nieuws uit Hechtel-Eksel op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Hechtel-Eksel

Het lokale nieuws uit Hechtel-Eksel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hechtel-Eksel/

De officiële lokale website van Hechtel-Eksel

>> https://www.Hechtel-Eksel.be/

Het lokale nieuws uit Hechtel-Eksel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Hechtel-Eksel/

Het lokale nieuws uit Hechtel-Eksel in de Gazet van Hechtel-Eksel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hechtel-Eksel

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hechtel-Eksel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hechtel-eksel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hechtel-Eksel is een gemeente in de provincie Limburg in België. Het is een landelijke gemeente met een bevolking van ongeveer 12.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Hechtel en Eksel. De gemeente is gelegen in het noordoosten van de provincie en grenst aan de gemeenten Peer, Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Lommel.

Hechtel-Eksel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. In de gemeente zijn verschillende archeologische sites en monumenten te vinden die getuigen van deze rijke geschiedenis. Een van de belangrijkste attracties van de gemeente is de archeologische site van de Hechtelse Heide. Hier zijn verschillende prehistorische graven en nederzettingen ontdekt die dateren uit de Bronstijd en de IJzertijd.

Naast de rijke geschiedenis heeft Hechtel-Eksel ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. De gemeente is omringd door prachtige bossen en heidevelden en is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het natuurgebied De Teut is een van de belangrijkste trekpleisters van de gemeente en biedt talrijke wandel- en fietsroutes.

Eksel is een van de deelgemeenten van Hechtel-Eksel en is vooral bekend om zijn historische kerk. De Sint-Trudokerk is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en heeft een rijk interieur met talrijke kunstwerken en beelden. Eksel heeft ook talrijke restaurants en cafés en is een populaire plek om te genieten van de lokale keuken.

Hechtel is de andere deelgemeente van Hechtel-Eksel en is vooral bekend om zijn militair erfgoed. De gemeente heeft een lange militaire geschiedenis die teruggaat tot de Eerste Wereldoorlog en heeft verschillende militaire bezienswaardigheden en monumenten. Een van de belangrijkste attracties is het Museum van de Militaire Geschiedenis, dat een uitgebreide collectie heeft van militaire uniformen, wapens en andere militaire objecten.

Hechtel-Eksel heeft ook talrijke evenementen gedurende het jaar. Een van de belangrijkste evenementen is het jaarlijkse Dommelfeest, dat plaatsvindt in augustus. Tijdens dit festival zijn er talrijke optredens, tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud. Ook het jaarlijkse wandelevenement De Teutenwandeling is erg populair onder de lokale bevolking en trekt jaarlijks duizenden wandelaars naar de gemeente.

Naast de deelgemeenten Hechtel en Eksel heeft Hechtel-Eksel ook verschillende buurgemeenten die een bezoek waard zijn. Zo is Peer een populaire bestemming vanwege zijn historische centrum en zijn talrijke evenementen gedurende het jaar, zoals het Peerse Carnaval en het Jazzfestival. Ook Leopoldsburg en Houthalen-Helchteren zijn populaire bestemmingen

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden