Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Haaltert 

Het lokale nieuws uit Haaltert in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Haaltert

Het lokale nieuws uit Haaltert in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Haaltert

Verder lokaal nieuws van Haaltert onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Haaltert in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Haaltert

Het lokale nieuws uit Haaltert in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Haaltert/

De officiële lokale website van Haaltert

>> https://www.Haaltert.be/

Het nieuws uit Haaltert op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Haaltert

Het nieuws uit Haaltert op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Haaltert

Het lokale nieuws uit Haaltert op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Haaltert/

Het lokale nieuws uit Haaltert in de Gazet van Haaltert (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Haaltert

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Haaltert. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws haaltert
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Haaltert is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen in de Denderstreek. De gemeente telt ongeveer 18.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 23,63 km². Haaltert bestaat uit drie deelgemeenten: Haaltert zelf, Denderhoutem en Heldergem. De gemeente ligt in de buurt van de steden Aalst, Ninove en Geraardsbergen.

Haaltert is ontstaan in de middeleeuwen als een agrarische gemeenschap. De naam Haaltert is afkomstig van “houtart”, wat betekent “boswachter”. De gemeente heeft dan ook een lange geschiedenis als bosrijke omgeving. Het is pas in de 19e eeuw dat Haaltert een meer industriële gemeente werd, met de opkomst van textiel- en sigarenindustrie.

Tegenwoordig is Haaltert vooral bekend om zijn landbouw en mooie landschappen. De gemeente heeft verschillende fiets- en wandelroutes die de landelijke omgeving verkennen, zoals de Denderlandroute, de Molenbeekroute en de Zwarte Beekroute. Bovendien is Haaltert de thuisbasis van het natuurgebied de Oude Schelde, een prachtig gebied met rietvelden, moeraslanden en wilgenbossen.

De drie deelgemeenten van Haaltert hebben elk hun eigen karakter. Haaltert zelf is het administratieve centrum van de gemeente en heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de gotische Sint-Gorikskerk en de oude pastorie. Denderhoutem is vooral bekend om zijn jaarlijkse Sint-Pieterskermis, een van de oudste en grootste kermissen in Vlaanderen. Heldergem heeft dan weer een mooie kasteelhoeve, die vroeger diende als opvangplaats voor pelgrims op weg naar Compostella.

De buurgemeenten van Haaltert zijn Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede, Ninove en Zottegem. Deze gemeenten bieden een breed scala aan culturele, recreatieve en commerciële activiteiten. Zo heeft Aalst bijvoorbeeld het beroemde carnaval, dat elk jaar duizenden bezoekers trekt. Ninove heeft dan weer de historische Grote Markt, met zijn prachtige gotische stadhuis en de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Haaltert heeft een goede bereikbaarheid via de E40 autosnelweg en het treinstation in Haaltert. Daarnaast zijn er ook verschillende busverbindingen naar de omliggende steden en gemeenten.

In Haaltert zijn er verschillende sport- en culturele verenigingen actief. Zo is er onder andere een voetbalclub, een tennisclub en een judoclub. Ook zijn er verschillende muziekverenigingen, toneelgezelschappen en koren. Jaarlijks worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals de Kermisloop, de Dorpsfeesten en het Muziekfestival.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden