Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lede 

Het lokale nieuws uit Lede in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lede

Het lokale nieuws uit Lede in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lede

Verder lokaal nieuws van Lede onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lede in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lede

Het lokale nieuws uit Lede in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lede/

De offici├źle lokale website van Lede

>> https://www.Lede.be/

Het nieuws uit Lede op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Lede

Het nieuws uit Lede op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Lede

Het lokale nieuws uit Lede op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Lede/

Het lokale nieuws uit Lede in de Gazet van Lede (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lede

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lede. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lede
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lede is een gemeente gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, in het hart van Vlaanderen. De gemeente telt ongeveer 18.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Lede, Oordegem en Wanzele. De gemeente grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Aalst, Wichelen, Erpe-Mere, Sint-Lievens-Houtem en Herzele.

Lede is een levendige gemeente met een rijk verenigingsleven. Er zijn verschillende sportclubs, culturele verenigingen en jeugdbewegingen actief in de gemeente. Zo heeft Lede bijvoorbeeld een voetbalclub, een basketbalclub en een tennisclub. Daarnaast zijn er ook verschillende toneelverenigingen en muziekverenigingen actief.

Ook op cultureel vlak heeft Lede heel wat te bieden. Zo is er bijvoorbeeld het cultureel centrum De Volkskring, waar regelmatig optredens en voorstellingen georganiseerd worden. Daarnaast is er ook het Museum van de Gezinsbond, waar je een unieke collectie van meer dan 5.000 oude gebruiksvoorwerpen kan bewonderen.

Oordegem is de grootste deelgemeente van Lede en heeft een rijke geschiedenis. Het dorp is ontstaan rond een middeleeuwse kerk en was lange tijd een belangrijk centrum voor de textielindustrie. Vandaag de dag is Oordegem vooral bekend om zijn jaarlijkse kermis en de wielerwedstrijd GP Jef Scherens, die elk jaar in augustus plaatsvindt.

Wanzele is dan weer een rustig dorpje met een landelijk karakter. Het is vooral bekend om zijn mooie kerk, die dateert uit de 18e eeuw en beschikt over een prachtig barok interieur. Daarnaast is er in Wanzele ook een volkscaf├ę waar je kan genieten van een lekkere pint en een gezellige sfeer.

Lede ligt ook in de buurt van verschillende andere gemeenten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld naar Aalst gaan, een bruisende stad met een rijke geschiedenis en een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en caf├ęs. Ook het historische centrum van Gent ligt op slechts een half uurtje rijden van Lede.

In de buurt van Lede kan je ook verschillende natuurgebieden verkennen. Zo is er bijvoorbeeld het natuurgebied de Rammelbeekvallei, waar je mooie wandelingen kan maken langs kronkelende beekjes en door uitgestrekte weilanden. Ook het provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen is zeker een bezoekje waard. Hier kan je zwemmen, zeilen, kajakken en wandelen in een prachtige groene omgeving.

Kortom, Lede is een levendige gemeente met een rijk verenigingsleven en heel wat culturele en sportieve activiteiten. De deelgemeenten Oordegem en Wanzele hebben elk hun eigen charme en geschiedenis.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden