Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Erpe-Mere 

Het lokale nieuws uit Erpe-Mere in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Erpe-Mere

Het lokale nieuws uit Erpe-Mere in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Erpe-Mere

Verder lokaal nieuws van Erpe-Mere onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Erpe-Mere in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Erpe-Mere

Het lokale nieuws uit Erpe-Mere in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Erpe-Mere/

De officiële lokale website van Erpe-Mere

>> https://www.Erpe-Mere.be/

Het nieuws uit Erpe-Mere op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Erpe-Mere

Het nieuws uit Erpe-Mere op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Erpe-Mere

Het lokale nieuws uit Erpe-Mere op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Erpe-Mere/

Het lokale nieuws uit Erpe-Mere in de Gazet van Erpe-Mere (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Erpe-Mere

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Erpe-Mere. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws erpe-mere
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Erpe-Mere is een fusiegemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen in de Denderstreek. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Aaigem, Bambrugge, Burst, Erondegem, Erpe, Mere en Ottergem. Het is een relatief jonge fusiegemeente, ontstaan in 1977 na de samenvoeging van Erpe en Mere. Erpe-Mere heeft een oppervlakte van bijna 34 vierkante kilometer en telt ruim 18.000 inwoners.

Erpe-Mere heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de gemeente zijn dan ook verschillende historische gebouwen en bezienswaardigheden te vinden, zoals de Sint-Martinuskerk in Erpe en het Kasteel van Ottergem. Ook natuurliefhebbers kunnen in Erpe-Mere hun hart ophalen, met onder andere het natuurgebied Mereveldbos en de Molenbeekvallei.

De gemeente Erpe-Mere biedt haar inwoners een breed scala aan voorzieningen. Zo zijn er verschillende sport- en recreatiemogelijkheden, zoals het zwembad Ter Wallen en de sporthal Erpe-Mere. Ook op het gebied van onderwijs en zorg is Erpe-Mere goed vertegenwoordigd, met onder andere meerdere basisscholen en het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius.

Daarnaast heeft Erpe-Mere een bloeiend verenigingsleven, met tal van culturele, sportieve en sociale verenigingen. Het gemeentebestuur ondersteunt deze verenigingen waar mogelijk, en organiseert zelf ook regelmatig evenementen en activiteiten. Een voorbeeld hiervan is de jaarlijkse carnavalsstoet in Erpe.

Erpe-Mere is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Zo loopt de E40 langs de gemeente, waardoor steden als Gent, Brussel en Antwerpen gemakkelijk te bereiken zijn. Daarnaast zijn er verschillende buslijnen die de verschillende deelgemeenten met elkaar en met omliggende steden verbinden.

Kortom, Erpe-Mere is een gemeente met een rijke geschiedenis, veel voorzieningen en een bruisend verenigingsleven. Of je nu houdt van cultuur, natuur, sport of gewoon gezelligheid, Erpe-Mere heeft voor elk wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden