Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Eeklo 

Het lokale nieuws uit Eeklo in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Eeklo

Het lokale nieuws uit Eeklo in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Eeklo

Verder lokaal nieuws van Eeklo onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Eeklo in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Eeklo

Het lokale nieuws uit Eeklo in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Eeklo/

De offici├źle lokale website van Eeklo

>> https://www.Eeklo.be/

Het nieuws uit Eeklo op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Eeklo

Het lokale nieuws uit Eeklo op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Eeklo/

Het lokale nieuws uit Eeklo in de Gazet van Eeklo (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Eeklo

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Eeklo. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws eeklo
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Eeklo is een stad gelegen in het oosten van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het is de hoofdstad van het arrondissement Eeklo en is een belangrijk commercieel centrum in de regio Meetjesland. De stad heeft een oppervlakte van 35,38 km┬▓ en telt ongeveer 21.000 inwoners.

Eeklo grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Maldegem, Sint-Laureins, Kaprijke, Evergem, Assenede en Zomergem. De stad is gemakkelijk bereikbaar via de E34 en de N9, die door het centrum van de stad loopt.

De geschiedenis van Eeklo gaat terug tot de middeleeuwen. In de 13e eeuw werd er een kasteel gebouwd dat dienst deed als residentie voor de graven van Vlaanderen. Eeklo kende in de 19e eeuw een sterke industri├źle groei, vooral door de textielindustrie. Vandaag de dag zijn er nog enkele bedrijven actief in de textielsector, maar de economie van Eeklo is voornamelijk gericht op dienstverlening en handel.

Eeklo heeft een levendig centrum met een groot aantal winkels, restaurants en caf├ęs. Het centrale marktplein is een belangrijke ontmoetingsplaats voor zowel inwoners als bezoekers. Hier vindt ook wekelijks een markt plaats. In de stad zijn enkele interessante historische gebouwen te vinden, waaronder het stadhuis uit de 16e eeuw en de Sint-Vincentiuskerk uit de 19e eeuw.

Eeklo heeft een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden, waardoor het een populaire bestemming is voor recreatieve activiteiten. De stad is gelegen in het hart van het Meetjesland, een regio met een gevarieerd landschap van bossen, polders en kreken. Enkele bezienswaardigheden in de omgeving zijn het provinciaal domein Het Leen en het natuurreservaat Het Meetjeslandse Krekengebied.

Eeklo organiseert jaarlijks verschillende evenementen, waaronder de Eeklose Feesten in augustus, een vijfdaags stadsfestival met muziek, theater en culinaire hoogstandjes. In november vindt de jaarlijkse Boekenbeurs plaats, waar verschillende auteurs hun werk presenteren. Daarnaast zijn er ook verschillende sportevenementen, zoals de Eeklose Triatlon en de Eeklose Loop.

Naast Eeklo zelf, omvat de gemeente ook nog enkele deelgemeenten, waaronder Balgerhoeke, Bassevelde, Kaprijke, Lembeke, Oosteeklo en Sint-Laureins. Bassevelde staat bekend om zijn jaarlijkse kermis, die al meer dan 150 jaar wordt georganiseerd en duizenden bezoekers trekt. In Lembeke is er jaarlijks de Lekkerbekkenmarkt, een culinair evenement waar lokale producten worden aangeboden. Sint-Laureins is dan weer bekend om zijn prachtige landschap

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden