Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Evergem 

Het lokale nieuws uit Evergem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Evergem

Het lokale nieuws uit Evergem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Evergem

Verder lokaal nieuws van Evergem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Evergem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Evergem

Het lokale nieuws uit Evergem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Evergem/

De officiële lokale website van Evergem

>> https://www.Evergem.be/

Het nieuws uit Evergem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Evergem

Het lokale nieuws uit Evergem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Evergem/

Het lokale nieuws uit Evergem in de Gazet van Evergem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Evergem

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Evergem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws evergem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Evergem is een gemeente gelegen in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen in België. De gemeente heeft een oppervlakte van meer dan 75 vierkante kilometer en telt ruim 34.000 inwoners. Evergem is ontstaan uit de fusie van verschillende deelgemeenten: Belzele, Doornzele, Ertvelde, Evergem, Kluizen, Rieme en Sleidinge.

De deelgemeente Evergem is het administratieve centrum van de gemeente en is gelegen in het noordoosten van het grondgebied. Het is een landelijke gemeente met veel groen en bossen. In Evergem is er een breed aanbod aan sport- en recreatiemogelijkheden. Zo zijn er verschillende voetbalclubs, tennisclubs en een zwembad. Daarnaast is er ook een grote bibliotheek en een cultuurcentrum waar regelmatig voorstellingen worden georganiseerd.

Ertvelde is gelegen in het westen van de gemeente en was vroeger een belangrijk centrum voor landbouw en visserij. Vandaag de dag is het een residentiële deelgemeente met enkele industriezones en een grote handelszone. In het centrum van Ertvelde staat de Sint-Christoffelkerk, een imposant bouwwerk uit de 17e eeuw.

Sleidinge is gelegen in het zuiden van de gemeente en heeft een lange geschiedenis als agrarisch centrum. Vandaag de dag is het een bloeiende gemeenschap met een gezellig dorpscentrum en vele handelszaken. In Sleidinge bevindt zich ook een kasteel uit de 19e eeuw dat is omgebouwd tot een hotel.

Doornzele is een kleine deelgemeente gelegen in het noorden van Evergem en is voornamelijk bekend omwille van zijn kanaal. Het kanaal Gent-Terneuzen loopt dwars door de deelgemeente en zorgt voor heel wat bedrijvigheid. In Doornzele bevindt zich ook de Sint-Korneliuskerk, een pittoresk kerkje uit de 17e eeuw.

Belzele is een kleine deelgemeente gelegen in het zuidoosten van de gemeente. Het is een rustige en landelijke omgeving met veel groen en bossen. In Belzele bevindt zich de Sint-Annakerk, een historisch gebouw uit de 19e eeuw.

Rieme is gelegen in het noordwesten van de gemeente en heeft een rijke geschiedenis als industriële gemeente. Het was ooit het centrum van de vlasindustrie en later ook van de scheepsbouw. Vandaag de dag is er nog steeds bedrijvigheid in de deelgemeente, maar het is vooral bekend omwille van zijn mooie natuurgebieden. In Rieme bevindt zich het natuurgebied De Assels, een prachtig gebied met bossen, vijvers en wandelpaden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden