Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-Laureins 

Het lokale nieuws uit Sint-Laureins in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Laureins

Het lokale nieuws uit Sint-Laureins in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Laureins

Verder lokaal nieuws van Sint-Laureins onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Laureins in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Laureins

Het lokale nieuws uit Sint-Laureins in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Laureins/

De officiële lokale website van Sint-Laureins

>> https://www.Sint-Laureins.be/

Het nieuws uit Sint-Laureins op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Sint-Laureins

Het nieuws uit Sint-Laureins op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Sint-Laureins

Het lokale nieuws uit Sint-Laureins op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Sint-Laureins/

Het lokale nieuws uit Sint-Laureins in de Gazet van Sint-Laureins (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Laureins

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Laureins. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws sint-laureins
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Laureins is een gemeente in het noordoosten van de provincie Oost-Vlaanderen, in het Meetjesland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 48 vierkante kilometer en telt iets meer dan 6.000 inwoners. Sint-Laureins is een landelijke gemeente met een rijk verleden en een aantal interessante bezienswaardigheden.

Een van de meest opvallende gebouwen in Sint-Laureins is de Sint-Laurentiuskerk. Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw en is een mooi voorbeeld van de Vlaamse gotische stijl. De kerk heeft een indrukwekkend interieur met onder andere prachtige glas-in-loodramen en een fraai hoofdaltaar.

In het centrum van de gemeente ligt het Kasteel van Sint-Laureins. Dit kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw en is momenteel in gebruik als gemeentehuis. Het kasteel is omgeven door een fraai park dat zeker een bezoekje waard is.

Sint-Laureins heeft ook een aantal interessante musea. Zo is er het Heemkundig Museum ‘De Twee Ambachten’, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de gemeente en de regio. Daarnaast is er het Museum van de Wase Landbouw, waar de landbouwtraditie van de streek centraal staat.

Wie van natuur houdt, kan in Sint-Laureins zijn hart ophalen. De gemeente is namelijk omgeven door prachtige natuurgebieden, waaronder het Leopoldkanaal en het Stropersbos. Het Stropersbos is een van de grootste bosgebieden van Oost-Vlaanderen en is een populair wandel- en fietsgebied.

Sint-Laureins is ook bekend om zijn jaarlijkse evenementen. Zo is er het Straattheaterfestival, dat elke zomer duizenden bezoekers trekt. Daarnaast is er de Jaarmarkt, die elk jaar op de derde zondag van september plaatsvindt. Op deze markt worden streekproducten verkocht en vinden er tal van activiteiten plaats.

Tot slot zijn er nog de deelgemeenten van Sint-Laureins, namelijk Sint-Jan-in-Eremo, Waterland-Oudeman, Sint-Margriete en Bentille. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo is Sint-Jan-in-Eremo bekend om zijn kerk met prachtige glas-in-loodramen en zijn jaarlijkse bloemenstoet.

Al met al is Sint-Laureins een gemeente met een rijk verleden en een aantal interessante bezienswaardigheden. Of je nu houdt van cultuur, natuur of evenementen, in Sint-Laureins is er voor ieder wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden