Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Maldegem 

Het lokale nieuws uit Maldegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Maldegem

Het lokale nieuws uit Maldegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Maldegem

Verder lokaal nieuws van Maldegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Maldegem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Maldegem

Het lokale nieuws uit Maldegem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Maldegem/

De officiële lokale website van Maldegem

>> https://www.Maldegem.be/

Het nieuws uit Maldegem op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Maldegem

Het nieuws uit Maldegem op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Maldegem

Het lokale nieuws uit Maldegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Maldegem

Het lokale nieuws uit Maldegem in de Gazet van Maldegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Maldegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Maldegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws maldegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Maldegem is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen in het noorden van België. De gemeente telt ongeveer 24.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 94,67 km². Maldegem bestaat uit de deelgemeenten Maldegem-centrum, Adegem, Donk, Kleit en Middelburg.

Maldegem-centrum is het hart van de gemeente en heeft een gezellige dorpskern met winkels, restaurants en cafés. Er zijn ook enkele historische gebouwen te vinden, zoals het stadhuis, de Sint-Barbarakerk en het kasteel van Maldegem. Dit laatste is momenteel in gebruik als gemeentehuis. In de zomer worden er regelmatig evenementen georganiseerd op het dorpsplein, zoals de wekelijkse markt en verschillende muziekfestivals.

Adegem is de grootste deelgemeente van Maldegem en staat vooral bekend om zijn militair verleden. Hier bevindt zich het Canadian War Cemetery, waar meer dan 1.100 Canadese soldaten begraven liggen die tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelden in België. Ook het Canada-Poland War Museum is hier gevestigd, dat gewijd is aan de rol die Canadese en Poolse troepen speelden bij de bevrijding van Vlaanderen in 1944.

Donk is de kleinste deelgemeente van Maldegem en ligt in het noorden van de gemeente, vlak bij de Nederlandse grens. Het is een landelijke gemeente met enkele boerderijen en hoeves. Er is ook een klein kerkje, de Sint-Jozefskapel, dat bekend staat om zijn jaarlijkse bedevaart.

Kleit is een rustige deelgemeente van Maldegem, gelegen tussen Maldegem-centrum en Adegem. Het heeft enkele mooie wandel- en fietsroutes door de velden en bossen. Er is ook een golfbaan, de Damme Golf & Country Club, die deels op het grondgebied van Kleit ligt.

Middelburg is de meest noordelijke deelgemeente van Maldegem en ligt vlakbij de Nederlandse grens. Het is een klein dorpje met enkele mooie wandel- en fietsroutes langs de kreken en door de polders. In Middelburg bevindt zich ook het Provinciaal Domein Het Leen, een groot natuurgebied met bossen, heide en vijvers.

Maldegem is omringd door enkele andere gemeenten in Oost-Vlaanderen. Zo ligt het ten westen van de gemeente Aalter en ten oosten van de gemeente Eeklo. In het noorden grenst het aan de Nederlandse gemeente Sluis, terwijl het in het zuiden grenst aan de gemeente Damme in West-Vlaanderen.

Maldegem heeft een rijk cultureel erfgoed en enkele interessante bezienswaardigheden. Zo bevindt zich in Maldegem-centrum het kasteel van Maldegem, dat dateert uit de 17e eeuw.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden