Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kaprijke 

Het lokale nieuws uit Kaprijke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kaprijke

Het lokale nieuws uit Kaprijke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kaprijke

Verder lokaal nieuws van Kaprijke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kaprijke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kaprijke

Het lokale nieuws uit Kaprijke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kaprijke/

De offici√ęle lokale website van Kaprijke

>> https://www.Kaprijke.be/

Het nieuws uit Kaprijke op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Kaprijke

Het lokale nieuws uit Kaprijke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Kaprijke/

Het lokale nieuws uit Kaprijke in de Gazet van Kaprijke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kaprijke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kaprijke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kaprijke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kaprijke is een kleine gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Het telt ongeveer 5.500 inwoners en heeft een oppervlakte van 34,86 vierkante kilometer. Kaprijke bestaat uit de deelgemeenten Kaprijke zelf, Lembeke en Bentille, en is omgeven door de gemeenten Eeklo, Zelzate, Assenede en Sint-Laureins.

De geschiedenis van Kaprijke gaat terug tot de middeleeuwen, toen het een belangrijk centrum was voor de landbouw en de handel. In de loop der eeuwen groeide Kaprijke uit tot een welvarende gemeente met een bloeiende economie en een rijke cultuurgeschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaprijke is het Kasteel van Kaprijke, dat dateert uit de 18e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park met vijvers en tuinen en is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Sint-Jacobuskerk in Kaprijke en de Sint-Egidiuskerk in Lembeke.

In de omliggende gemeenten zijn er ook veel bezienswaardigheden. Zo is Eeklo bekend om zijn stadhuis uit de 16e eeuw, dat wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Vlaamse renaissance-architectuur. In Sint-Laureins vind je dan weer de Sint-Laurentiuskerk, die dateert uit de 12e eeuw en een van de oudste kerken van de regio is.

Kaprijke en de omliggende gemeenten zijn ook ideaal voor wie van fietsen en wandelen houdt. De regio heeft een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden die je langs prachtige landschappen en pittoreske dorpjes voeren. Zo kun je bijvoorbeeld deel uitmaken van de Lembeekse bossen, een groot natuurgebied dat populair is bij wandelaars en fietsers.

Naast de natuur en de cultuur heeft Kaprijke ook veel te bieden op het gebied van sport en recreatie. Zo heeft de gemeente een aantal sportverenigingen, waaronder een voetbalclub, een tennisclub en een atletiekclub. En in het centrum van Kaprijke vind je een modern sportcentrum met een zwembad, een fitnessruimte en een sporthal.

Kaprijke heeft ook een gezellig centrum met veel winkels, restaurants en cafés. Het centrum is autovrij en heeft een authentieke sfeer. Je vindt er een mix van grote winkelketens en kleine boetiekjes, en er zijn veel terrasjes waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.

Al met al is Kaprijke een prachtige gemeente met veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur, sport en recreatie

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden