Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Assenede 

Het lokale nieuws uit Assenede in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Assenede

Het lokale nieuws uit Assenede in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Assenede

Verder lokaal nieuws van Assenede onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Assenede in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Assenede

Het lokale nieuws uit Assenede in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Assenede/

De offici├źle lokale website van Assenede

>> https://www.Assenede.be/

Het nieuws uit Assenede op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Assenede

Het lokale nieuws uit Assenede op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/assenede/

Het lokale nieuws uit Assenede in de Gazet van Assenede (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Assenede

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Assenede. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

kaart assenede
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Assenede is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen en telt ongeveer 14.000 inwoners. Het omvat de deelgemeenten Assenede, Bassevelde, Boekhoute, Oosteeklo en Zelzate. De gemeente is gelegen in het hart van het Meetjesland en heeft dus heel wat natuurschoon te bieden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Assenede is de Sint-Petrus en Pauluskerk, een prachtige kerk uit de 16e eeuw met een indrukwekkend interieur. Verder zijn er nog heel wat andere historische gebouwen en monumenten te bewonderen in Assenede, zoals het Kasteel van Assenede en de windmolen van Boekhoute.

Op cultureel vlak heeft Assenede ook heel wat te bieden, met onder andere het Cultuurhuis de Bijenkorf en de bibliotheek van Assenede. In het centrum van Assenede vind je verder tal van gezellige caf├ęs en restaurants, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

De buurgemeenten van Assenede zijn onder andere Zelzate, Sint-Laureins en Kaprijke. Zelzate is een gemeente aan de grens met Nederland en heeft een rijk industrieel verleden. Sint-Laureins is dan weer een landelijke gemeente met tal van mooie natuurgebieden, zoals het Leopoldkanaal. Kaprijke is een gemeente met een rijke geschiedenis en enkele mooie bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Kaprijke.

Bassevelde is een deelgemeente van Assenede en telt ongeveer 2.000 inwoners. Het is vooral bekend om zijn jaarlijkse kermis, die elk jaar in augustus plaatsvindt en waar heel wat volk op afkomt. Boekhoute is dan weer een deelgemeente van Assenede die gelegen is aan de Westerschelde en dus heel wat mooie landschappen te bieden heeft. Oosteeklo is een deelgemeente van Assenede die vooral bekend is om zijn jaarlijkse veldrit, die elk jaar in november plaatsvindt en waar heel wat veldritfans op afkomen. Zelzate is een deelgemeente van Assenede die vooral bekend is om zijn rijke industrieel verleden en de vele bedrijven die er gevestigd zijn.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden