Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Bornem 

Het lokale nieuws uit Bornem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Bornem

Het lokale nieuws uit Bornem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Bornem

Verder lokaal nieuws van Bornem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Bornem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Bornem

Het lokale nieuws uit Bornem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Bornem/

De officiële lokale website van Bornem

>> https://www.Bornem.be/

Het lokale nieuws uit Bornem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/bornem/

Het lokale nieuws uit Bornem in de Gazet van Bornem (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Bornem

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Bornem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

lokaal nieuws bornem vandaag
kaart bornem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Bornem is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in de regio Klein-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 46 km² en telt ruim 21.000 inwoners. De gemeente Bornem is verdeeld in verschillende deelgemeenten, waaronder Bornem zelf, Mariekerke, Hingene, Wintam en Weert.

De gemeente Bornem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Zo was Bornem destijds een belangrijk handelscentrum dankzij zijn ligging aan de Schelde. Vandaag de dag is de Schelde nog steeds van groot belang voor de gemeente, onder meer als recreatiegebied.

Een van de grootste trekpleisters van Bornem is het kasteel van Bornem, dat dateert uit de 17e eeuw en vandaag de dag dienstdoet als gemeentehuis. Het kasteel en de bijbehorende tuinen zijn te bezichtigen en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Een andere populaire bezienswaardigheid in Bornem is de abdij van Bornem, die in de 12e eeuw gesticht werd. De abdij is nog steeds actief en er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Naast de vele historische bezienswaardigheden biedt Bornem ook tal van mogelijkheden om te ontspannen. Zo is er het recreatiedomein Breeven, waar onder meer een zwembad en een grote speeltuin te vinden zijn. Ook het natuurgebied De Notelaer, gelegen langs de Schelde, is zeker een bezoekje waard.

De gemeente Bornem ligt in het hart van Klein-Brabant en grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Puurs-Sint-Amands, Temse, Sint-Niklaas en Hamme. De gemeente is goed bereikbaar via de A12 en de N16, en ook met het openbaar vervoer zijn er goede verbindingen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden