Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hamme 

Het lokale nieuws uit Hamme in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hamme

Het lokale nieuws uit Hamme in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hamme

Verder lokaal nieuws van Hamme onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hamme in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hamme

Het lokale nieuws uit Hamme in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hamme/

De officiële lokale website van Hamme

>> https://www.Hamme.be/

Het nieuws uit Hamme op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Hamme

Het nieuws uit Hamme op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Hamme

Het lokale nieuws uit Hamme op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Hamme/

Het lokale nieuws uit Hamme in de Gazet van Hamme (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hamme

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hamme. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hamme
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hamme is een gemeente gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen in Vlaanderen, België. Het is een groene gemeente die bekend staat om haar natuur, wandel- en fietspaden en haar historische erfgoed. De gemeente Hamme telt ongeveer 25.000 inwoners en is omringd door de gemeenten Waasmunster, Berlare, Zele, Dendermonde en Sint-Niklaas.

Hamme bestaat uit de deelgemeenten Hamme, Moerzeke en Kastel. Hamme is de grootste en meest centrale deelgemeente en is tevens de hoofdplaats van de gemeente. Moerzeke is de meest landelijke deelgemeente en staat bekend om haar uitgestrekte polders en dijken langs de Schelde. Kastel is de kleinste deelgemeente en heeft een landelijk karakter met enkele historische bezienswaardigheden.

De gemeente Hamme heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen. Het kasteel van Hamme, dat dateert uit de 13e eeuw, is een belangrijke historische bezienswaardigheid en werd oorspronkelijk gebouwd als versterkt huis. Later werd het omgebouwd tot een kasteel en deed het dienst als verblijfplaats voor adellijke families.

Naast het kasteel zijn er nog tal van andere historische gebouwen te vinden in Hamme. Zo is er bijvoorbeeld de Sint-Pieterskerk, die dateert uit de 17e eeuw en gekenmerkt wordt door haar imposante toren. In de kerk zijn verschillende kunstwerken te bewonderen, waaronder een preekstoel uit de 18e eeuw en een schilderij van de Heilige Familie uit de 17e eeuw.

Hamme heeft ook een rijk verenigingsleven en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zo is er jaarlijks het streekbierenfestival “Hammekesch” waar lokale brouwerijen hun bieren kunnen voorstellen. In de zomermaanden vinden er tal van activiteiten plaats zoals de “Hamse Fietshappening”, waarbij er verschillende fietstochten worden georganiseerd voor jong en oud.

De natuur is een belangrijk element in de gemeente Hamme. Zo zijn er verschillende natuurgebieden te vinden, waaronder het natuurgebied “Het Stropersbos” dat zich uitstrekt over de gemeenten Hamme, Stekene en Sint-Gillis-Waas. Het is een afwisselend gebied met bos, heide en open plekken. Het gebied is populair bij wandelaars en fietsers.

Ook het natuurgebied “De Roomkouter” is een bezoekje waard. Dit gebied ligt tussen Hamme en Berlare en bestaat uit een afwisseling van graslanden, bossen en poelen. Het is een belangrijk leefgebied voor verschillende vogelsoorten en er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden