Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Temse 

Het lokale nieuws uit Temse in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Temse

Het lokale nieuws uit Temse in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Temse

Verder lokaal nieuws van Temse onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Temse in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Temse

Het lokale nieuws uit Temse in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Temse/

De officiële lokale website van Temse

>> https://www.Temse.be/

Het nieuws uit Temse op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Temse

Het nieuws uit Temse op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Temse

Het lokale nieuws uit Temse op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/temse/

Het lokale nieuws uit Temse in de Gazet van Temse (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Temse

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Temse. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws temse
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Temse is een gemeente in het oosten van de provincie Oost-Vlaanderen, gelegen aan de oevers van de Schelde. De gemeente telt ongeveer 29.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Temse, Steendorp, Tielrode en Elversele. Temse is vooral bekend omwille van zijn geschiedenis, industrie en mooie natuur.

Temse heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Zo zijn er nog verschillende historische gebouwen en monumenten te vinden in de gemeente, zoals het Kasteel van Wissekerke, dat dateert uit de 14e eeuw, en de Sint-Janskerk, die gebouwd werd in de 17e eeuw. Het Gemeentemuseum van Temse is een aanrader voor wie meer wil weten over de geschiedenis van de gemeente.

Naast deze historische bezienswaardigheden is Temse ook bekend omwille van zijn industrie. Zo is er in de gemeente een grote scheepswerf gevestigd, waar nog steeds schepen worden gebouwd en hersteld. Daarnaast zijn er ook verschillende andere bedrijven actief in de gemeente, vooral in de sector van de chemie en de bouw.

Temse is ook een gemeente met heel wat mooie natuur. Zo ligt het natuurgebied De Roomkouter op slechts enkele kilometers afstand van de gemeente. Dit is een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heide en vennen, waar men heerlijk kan wandelen en fietsen. Ook het nabijgelegen natuurgebied De Gavers is een aanrader voor wie van wandelen en fietsen houdt.

Temse is ook een gemeente waar heel wat te beleven valt op vlak van cultuur en recreatie. Zo is er het cultuurcentrum Temse, dat regelmatig voorstellingen en concerten organiseert. Daarnaast zijn er in Temse ook verschillende evenementen en festivals, zoals de jaarlijkse carnavalsstoet en het Temse in de Wolken-festival.

In de buurt van Temse liggen verschillende andere dorpen en steden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt de historische stad Antwerpen op slechts 20 kilometer afstand en de stad Sint-Niklaas op ongeveer 10 kilometer afstand. Daarnaast zijn er in de omgeving van Temse verschillende andere dorpen en gemeenten die hun eigen charme en bezienswaardigheden hebben, zoals Hamme en Bornem.

Kortom, Temse is een gemeente met een rijke geschiedenis, mooie natuur en heel wat mogelijkheden op vlak van cultuur en recreatie. Het is zeker een bezoekje waard voor wie houdt van geschiedenis, natuur, industrie en ontspanning.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden