Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-NiklaasĀ 

Het lokale nieuws uit Sint-Niklaas in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Niklaas

Het lokale nieuws uit Sint-Niklaas in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Niklaas

Verder lokaal nieuws van Sint-Niklaas onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Niklaas in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Niklaas

Het lokale nieuws uit Sint-Niklaas in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Niklaas/

De officiƫle lokale website van Sint-Niklaas

>> https://www.Sint-Niklaas.be/

Het nieuws uit Sint-Niklaas op AVS

>>Ā  https://www.avs.be/zoeken?filter=Sint-Niklaas

Het nieuws uit Sint-Niklaas op TVOOST

>>Ā  https://www.tvoost.be/zoek?term=Sint-Niklaas

Het lokale nieuws uit Sint-Niklaas op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/sint-niklaas/

Het lokale nieuws uit Sint-Niklaas in de Gazet van Sint-Niklaas (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Niklaas

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Niklaas. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws sint-niklaas
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Niklaas is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen in Belgiƫ en is de hoofdstad van het Waasland. Met ongeveer 77.000 inwoners is het de op vier na grootste stad van de provincie. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en heeft vele historische gebouwen en bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sint-Niklaas is de Grote Markt, een groot plein in het centrum van de stad met vele historische gebouwen zoals het stadhuis, de Sint-Nicolaaskerk en het Oud Gemeentehuis. Op de Grote Markt wordt ook wekelijks de grootste markt van BelgiĆ« gehouden, de zogenaamde “vrijdagmarkt”. Hier kun je terecht voor allerlei lokale producten zoals groenten, fruit, kaas, vis en vlees.

Een andere populaire bezienswaardigheid in Sint-Niklaas is het Mercator Museum. Dit museum is gewijd aan de beroemde cartograaf Gerardus Mercator, die in de 16e eeuw in Sint-Niklaas woonde en werkte. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie kaarten en globes van Mercator en andere cartografen uit die tijd.

Voor wie van kunst houdt, is er het kunstencentrum van Sint-Niklaas. Hier kun je tentoonstellingen en voorstellingen bijwonen van verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het kunstencentrum is gevestigd in een voormalige stoomfabriek en heeft een prachtige industriƫle uitstraling.

Daarnaast heeft Sint-Niklaas ook verschillende parken en groene zones waar je heerlijk kunt wandelen en ontspannen. Het stadspark is hier een goed voorbeeld van, het is een groot park met vijvers, bruggetjes en wandelpaden. Verder is er ook het provinciaal domein De Ster, een groot recreatiegebied met een zwemvijver, speeltuin, minigolf, enzovoort.

De deelgemeenten van Sint-Niklaas zijn Belsele, Nieuwkerken-Waas en Sinaai. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Zo is er in Nieuwkerken-Waas het kasteel Walburg en in Sinaai de mooie Onze-Lieve-Vrouwkerk.

Kortom, Sint-Niklaas is een veelzijdige stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Of je nu van geschiedenis, kunst, natuur of ontspanning houdt, er is voor ieder wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden