Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Antwerpen 

Het lokale nieuws uit Antwerpen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Antwerpen

Het lokale nieuws uit Antwerpen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Antwerpen

Verder lokaal nieuws van Antwerpen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Antwerpen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Antwerpen

Het lokale nieuws uit Antwerpen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Antwerpen/

De officiële lokale website van Antwerpen

>> https://www.Antwerpen.be/

Het lokale nieuws uit Antwerpen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/

Het lokale nieuws uit Antwerpen in de Gazet van Antwerpen (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Antwerpen

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Antwerpen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

lokaal nieuws antwerpen
kaart stad antwerpen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Antwerpen is een bruisende stad gelegen in de provincie Antwerpen in Vlaanderen. Met ruim 500.000 inwoners is het de grootste stad van Vlaanderen en de op een na grootste stad van België. De stad is bekend omwille van haar rijke geschiedenis, haar culturele erfgoed en haar belangrijke positie als economisch centrum.

Antwerpen is verdeeld in negen districten of deelgemeenten: Antwerpen Centrum, Antwerpen Noord, Antwerpen Oost, Antwerpen Zuid, Antwerpen West, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout en Deurne. Elk district heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Antwerpen Centrum is het hart van de stad en omvat het historische centrum met de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het stadhuis en de Boerentoren. In Antwerpen Noord vind je het Eilandje met het MAS, het Red Star Line Museum en het Museum aan de Stroom. Antwerpen Oost is een multiculturele wijk met veel restaurants en winkels, terwijl Antwerpen Zuid bekend staat om zijn musea en kunstgalerijen, zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en het M HKA.

Antwerpen West omvat onder andere het station Antwerpen-Berchem en het Harmoniepark, terwijl Berchem zelf een levendige wijk is met veel winkels en restaurants. Berendrecht-Zandvliet-Lillo is dan weer een landelijke wijk met veel groen en waterwegen. Borgerhout is een multiculturele wijk met een eigen karakter en Deurne is een groot district in het oosten van de stad met veel parken en recreatiemogelijkheden.

Naast de districten heeft Antwerpen ook veel te bieden op cultureel gebied. De stad staat bekend om haar vele musea, zoals het Rubenshuis, het ModeMuseum en het Diamantmuseum. Daarnaast zijn er ook veel theaters, concertzalen en bioscopen te vinden.

Antwerpen is ook een belangrijk economisch centrum en de haven van Antwerpen is zelfs de tweede grootste haven van Europa. In de stad zijn dan ook veel bedrijven gevestigd en er is een bruisend nachtleven met tal van bars, cafés en restaurants.

Tot slot is Antwerpen ook bekend omwille van haar mode-industrie. Elk jaar vindt in de stad de Antwerp Fashion Week plaats, waar modeontwerpers van over de hele wereld hun nieuwste collecties presenteren. Ook de Antwerpse Zes, een groep van zes Belgische modeontwerpers die in de jaren ’80 furore maakten, hebben bijgedragen aan de reputatie van Antwerpen als mode-stad.

Kortom, Antwerpen is een stad met een rijke geschiedenis, een bruisend nachtleven en een belangrijke economische positie. De negen districten of deelgemeenten hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden, waardoor er voor iedereen wel iets te ontdekken valt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden