Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Puurs-Sint-AmandsĀ 

Het lokale nieuws uit Puurs-Sint-Amands in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Puurs-Sint-Amands

Het lokale nieuws uit Puurs-Sint-Amands in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Puurs-Sint-Amands

Verder lokaal nieuws van Puurs-Sint-Amands onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Puurs-Sint-Amands in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Puurs-Sint-Amands

Het lokale nieuws uit Puurs-Sint-Amands in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Puurs-Sint-Amands/

De officiƫle lokale website van Puurs-Sint-Amands

>> https://www.Puurs-Sint-Amands.be/

Het lokale nieuws uit Puurs-Sint-Amands op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/puurs-sint-amands/

Het lokale nieuws uit Puurs-Sint-Amands in de Gazet van Puurs-Sint-Amands (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Puurs-Sint-Amands

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Puurs-Sint-Amands. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws puurs sint-amands
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Puurs Sint-Amands is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het noorden van Belgiƫ. De gemeente is ontstaan uit de fusie van de voormalige gemeenten Puurs en Sint-Amands, en biedt een rijkdom aan historische bezienswaardigheden en natuurpracht.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de gemeente is het kasteel van d’Ursel in Hingene, dat dateert uit de 17e eeuw en omgeven is door prachtige tuinen. Het kasteel herbergt nu een museum en een cultureel centrum, waar regelmatig concerten en tentoonstellingen worden georganiseerd.

Ook de Sint-Pieterskerk in Puurs is een must-see, met zijn prachtige barokke interieur en zijn indrukwekkende altaarstukken. Daarnaast vindt u in de gemeente ook verschillende andere historische gebouwen, zoals de oude brouwerij van De Koninck en de voormalige scheepswerven in Ruisbroek.

Op vlak van natuurpracht biedt Puurs Sint-Amands dan weer tal van mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een mooie wandeling langs de oevers van de Schelde, waar u prachtige uitzichten heeft op de omgeving. Ook het natuurgebied Klein-Brabant is een bezoekje waard, met zijn uitgestrekte bossen en moerassen.

Naast Puurs en Sint-Amands zijn er nog enkele deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente, zoals Breendonk en Liezele. Breendonk is vooral bekend om zijn fort, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als gevangenis voor politieke gevangenen en verzetsstrijders. Het fort is nu omgevormd tot een herdenkingsplaats en museum.

Liezele is dan weer een klein dorpje dat vooral bekend is om zijn jaarlijkse Processie van de Heilige Rita, die elk jaar op de derde zondag van mei plaatsvindt en duizenden pelgrims trekt.

Kortom, Puurs Sint-Amands biedt heel wat mogelijkheden op vlak van cultuur, geschiedenis en natuurpracht. Vergeet zeker niet de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze gemeente te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden