Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zwevegem 

Het lokale nieuws uit Zwevegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zwevegem

Het lokale nieuws uit Zwevegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zwevegem

Verder lokaal nieuws van Zwevegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zwevegem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/zwevegem/

De officiële lokale website van Zwevegem

>> https://www.Zwevegem.be/

Het lokale nieuws uit Zwevegem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Zwevegem

Het lokale nieuws uit Zwevegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/zwevegem/

Het lokale nieuws uit Zwevegem in de Gazet van Zwevegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zwevegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zwevegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zwevegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

De gemeente Zwevegem is gelegen in de provincie West-Vlaanderen in België. Met een oppervlakte van ongeveer 63 vierkante kilometer is het een van de grotere gemeenten in de streek. Zwevegem grenst aan de gemeenten Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk en Spiere-Helkijn.

De gemeente Zwevegem bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Zwevegem zelf, Moen, Sint-Denijs en Heestert. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo heeft Zwevegem een mooie dorpskern met verschillende restaurants en winkels, terwijl Moen vooral bekend is om zijn mooie natuurgebieden en Sint-Denijs om zijn kasteel. Heestert is dan weer vooral een rustige woonwijk.

Zwevegem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. In de Middeleeuwen was het een belangrijke handelsplaats en later groeide het uit tot een belangrijke industriezone. Vandaag de dag is Zwevegem nog steeds een belangrijke economische speler, met verschillende bedrijventerreinen waar tal van grote bedrijven zijn gevestigd.

Naast de economie heeft Zwevegem ook veel te bieden op het gebied van recreatie en cultuur. Zo zijn er verschillende parken en natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, zoals het Natuurpark de Gavers, de Scheldemeersen en het Transfo Duiktank. Daarnaast zijn er verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Sint-Denijs, het Museum van Zwevegem en de Sint-Amanduskerk.

Een van de belangrijkste evenementen in Zwevegem is de jaarlijkse Zwevegemse Gordel. Dit is een groot evenement waarbij je kunt fietsen, wandelen of lopen door de mooie streek rondom Zwevegem. Ook de jaarlijkse Kasteelconcerten in Sint-Denijs zijn een belangrijk cultureel evenement.

Zwevegem is goed bereikbaar met de auto via de E17 en de E403. Daarnaast zijn er ook verschillende openbaar vervoersmogelijkheden, zoals de bus en de trein. De gemeente heeft ook een eigen station, Station Zwevegem, dat onderdeel is van het spoornetwerk van West-Vlaanderen.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Zwevegem ook een sociale gemeente is, met aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van de inwoners. Zo zijn er verschillende initiatieven om de CO2-uitstoot te verminderen en wordt er ingezet op een groenere leefomgeving. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor de inwoners van Zwevegem.

Al met al is Zwevegem een mooie en veelzijdige gemeente met een rijke geschiedenis, een bloeiende economie en tal van recreatieve en culturele mogelijkheden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden