Volg hetĀ  lokale nieuws en de actualiteit uit HarelbekeĀ 

Het lokale nieuws uit Harelbeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Harelbeke

Het lokale nieuws uit Harelbeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Harelbeke

Verder lokaal nieuws van Harelbeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Harelbeke in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/harelbeke/

De officiƫle lokale website van Harelbeke

>> https://www.Harelbeke.be/

Het lokale nieuws uit Harelbeke op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Harelbeke

Het lokale nieuws uit Harelbeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Harelbeke/

Het lokale nieuws uit Harelbeke in de Gazet van Harelbeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Harelbeke

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Harelbeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws harelbeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Harelbeke is een stad gelegen in de provincie West-Vlaanderen in Belgiƫ. Het is gelegen aan de rivier de Leie en heeft een bevolking van ongeveer 28.000 inwoners. Harelbeke is verdeeld in vier deelgemeenten: Harelbeke, Bavikhove, Hulste en Stasegem.

Harelbeke is een oude stad met een rijke geschiedenis. De stad heeft zijn oorsprong in de middeleeuwen en was toen vooral bekend om zijn linnenproductie. Later werd de stad een belangrijk industrieel centrum dankzij de textielindustrie. Tegenwoordig is Harelbeke een bloeiende stad met een sterke economie en een bruisend cultureel leven.

Bavikhove is een deelgemeente van Harelbeke en is vooral bekend om zijn landbouw. De omgeving van Bavikhove is dan ook erg groen en wordt gekenmerkt door talrijke velden en weiden. Hierdoor is het een geliefde plek om te wandelen en te fietsen.

Hulste is een andere deelgemeente van Harelbeke en is vooral bekend om zijn jaarlijkse paardenmarkt. Dit evenement trekt duizenden bezoekers en is een van de grootste paardenmarkten in Belgiƫ. Naast de paardenmarkt heeft Hulste ook talrijke sportclubs en is het een populaire plek om te wandelen en te fietsen.

Stasegem is de laatste deelgemeente van Harelbeke en is vooral bekend om zijn kerk en kasteel. De Sint-Elooisparochiekerk is een prachtige kerk uit de 12e eeuw en trekt veel toeristen. Het kasteel van Stasegem is dan weer een prachtig voorbeeld van neogotische architectuur uit de 19e eeuw.

Naast deze deelgemeenten heeft Harelbeke zelf ook heel wat te bieden. De stad heeft een levendig stadscentrum met talrijke winkels, cafƩs en restaurants. Er zijn ook talrijke culturele evenementen in de stad, zoals het jaarlijkse Muziekfestival van Vlaanderen. Dit festival trekt elk jaar duizenden bezoekers en biedt een breed scala aan muziekstijlen.

Een van de belangrijkste attracties van Harelbeke is het Kasteel van de Heren van Harelbeke. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Het kasteel wordt nu gebruikt als stadhuis en is een populaire trouwlocatie.

Een andere belangrijke attractie van Harelbeke is de Sint-Salvator kerk. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en is een van de belangrijkste voorbeelden van gotische architectuur in de regio. De kerk heeft een prachtig interieur met talrijke kunstwerken en beelden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden