Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Spiere-HelkijnĀ 

Het lokale nieuws uit Spiere-Helkijn in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Spiere-Helkijn

Het lokale nieuws uit Spiere-Helkijn in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Spiere-Helkijn

Verder lokaal nieuws van Spiere-Helkijn onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Spiere-Helkijn in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/spiere-helkijn/

De officiƫle lokale website van Spiere-Helkijn

>> https://www.Spiere-Helkijn.be/

Het lokale nieuws uit Spiere-Helkijn op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Spiere-Helkijn

Het lokale nieuws uit Spiere-Helkijn op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/spiere-helkijn/

Het lokale nieuws uit Spiere-Helkijn in de Gazet van Spiere-Helkijn (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Spiere-Helkijn

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Spiere-Helkijn. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws spiere-helkijn
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Spiere-Helkijn is een kleine gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in het zuidwesten van Belgiƫ. De gemeente telt ongeveer 2.500 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Spiere en Helkijn. De gemeente is omgeven door prachtige natuur en heeft een rijke geschiedenis.

De geschiedenis van Spiere-Helkijn gaat terug tot de tijd van de Romeinen. De gemeente lag destijds aan de belangrijke handelsroute van Gent naar Kortrijk en was een belangrijke tussenstop voor reizigers. In de middeleeuwen werd Spiere-Helkijn een belangrijk religieus centrum. De gemeente had verschillende abdijen en kerken, waaronder de abdij van Sainte-Aldegonde. Vandaag de dag zijn er nog steeds sporen van deze rijke geschiedenis terug te vinden in de gemeente.

Een bezienswaardigheid in Spiere-Helkijn is de Sint-Aldegondiskerk. Deze kerk dateert uit de 12e eeuw en is Ć©Ć©n van de oudste gebouwen van de gemeente. De kerk is een prachtig voorbeeld van romaanse architectuur en is zeker een bezoekje waard. Ook het Kasteel van Helkijn is een bezoekje waard. Dit kasteel dateert uit de 16e eeuw en is gebouwd in Renaissance-stijl. Het kasteel is omringd door een prachtige tuin en wordt vaak gebruikt voor trouwfeesten en andere evenementen.

Naast de bezienswaardigheden heeft Spiere-Helkijn ook een rijk cultuurleven. Zo wordt er jaarlijks het evenement ‘Spiere Rockt’ georganiseerd, waarbij verschillende rockbands optreden in het centrum van de gemeente. Ook de jaarlijkse bloemenmarkt is een evenement waar veel inwoners en toeristen op afkomen.

De gemeente Spiere-Helkijn ligt in een prachtige omgeving en is daarom een ideale locatie voor wandel- en fietstochten. De gemeente ligt namelijk aan de oevers van de Schelde en heeft verschillende wandel- en fietsroutes doorheen het landschap. Zo kan men bijvoorbeeld de Scheldevalleiroute volgen, die langs de Schelde loopt en doorheen verschillende dorpjes en gehuchten gaat.

In de buurt van Spiere-Helkijn liggen verschillende andere dorpen en steden die een bezoekje waard zijn. Zo ligt de stad Kortrijk op ongeveer 20 kilometer afstand en de stad Ronse op ongeveer 15 kilometer afstand. Daarnaast zijn er verschillende dorpen en gehuchten in de buurt, zoals Avelgem en Bossuit, die ook een bezoekje waard zijn.

Kortom, Spiere-Helkijn is een prachtige gemeente met een rijke geschiedenis en een mooi cultuur- en natuurleven. De gemeente is zeker een bezoekje waard voor wie houdt van rust, natuur en geschiedenis.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden