Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit TremeloĀ 

Het lokale nieuws uit Tremelo in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tremelo

Het lokale nieuws uit Tremelo in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tremelo

Verder lokaal nieuws van Tremelo onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tremelo in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Tremelo

Het lokale nieuws uit Tremelo in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Tremelo/

De officiƫle lokale website van Tremelo

>> https://www.Tremelo.be/

Het nieuws uit Tremelo op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Tremelo

Het nieuws uit Tremelo op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Tremelo

Het lokale nieuws uit Tremelo op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/tremelo/

Het lokale nieuws uit Tremelo in de Gazet van Tremelo (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tremelo

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tremelo. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws tremelo
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tremelo is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in Belgiƫ. Het is een rustige en landelijke gemeente, omgeven door prachtige natuur en groene landschappen. Tremelo heeft een totale oppervlakte van 21,85 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 14.000 inwoners.

De gemeente Tremelo bestaat uit drie deelgemeenten, namelijk Tremelo, Baal en Keerbergen. De gemeente grenst aan verschillende andere gemeenten en steden, waaronder Rotselaar, Begijnendijk, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot en Haacht. Dit maakt Tremelo een strategische locatie voor mensen die werken in de nabijgelegen steden.

De geschiedenis van Tremelo gaat terug tot de middeleeuwen, toen het gebied werd bewoond door boeren en ambachtslieden. In de 13e eeuw kreeg Tremelo stadsrechten, wat leidde tot de ontwikkeling van handel en nijverheid in de gemeente. In de loop der eeuwen heeft Tremelo veel veranderingen ondergaan, maar de gemeente heeft altijd haar landelijke karakter weten te behouden.

Tremelo is vooral bekend vanwege zijn muzikale geschiedenis. De bekende Belgische zangeres Dana Winner is afkomstig uit Tremelo en heeft in de gemeente nog steeds haar eigen opnamestudio. Daarnaast organiseert Tremelo elk jaar het muziekfestival “Tremelo Rockt”, waar lokale en internationale artiesten optreden.

Een andere populaire bezienswaardigheid in Tremelo is de Abdij van Vlierbeek, een prachtig klooster dat dateert uit de 12e eeuw. De abdij is gelegen in een bosrijk gebied en heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een populaire bestemming voor toeristen die geĆÆnteresseerd zijn in religieuze geschiedenis en architectuur.

Naast de Abdij van Vlierbeek zijn er nog vele andere historische gebouwen en monumenten te vinden in Tremelo. De Sint-Annakerk in Baal, bijvoorbeeld, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en dateert uit de 15e eeuw. In Tremelo zelf is het gemeentehuis een opvallend gebouw, met een indrukwekkende neoclassicistische gevel.

Tremelo heeft ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. De gemeente is omringd door prachtige landschappen en uitgestrekte bossen, die ideaal zijn voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het natuurdomein De Molenheide, gelegen in Baal, is bijvoorbeeld een populair recreatiegebied met uitgestrekte bossen, vijvers en wandelpaden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden