Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Haacht 

Het lokale nieuws uit Haacht in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Haacht

Het lokale nieuws uit Haacht in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Haacht

Verder lokaal nieuws van Haacht onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Haacht in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Haacht

Het lokale nieuws uit Haacht in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Haacht/

De officiële lokale website van Haacht

>> https://www.Haacht.be/

Het nieuws uit Haacht op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Haacht

Het nieuws uit Haacht op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Haacht

Het lokale nieuws uit Haacht op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Haacht/

Het lokale nieuws uit Haacht in de Gazet van Haacht (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Haacht

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Haacht. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws haacht
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Haacht is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in Vlaanderen, België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 27 vierkante kilometer en telt meer dan 16.000 inwoners. Haacht is gelegen aan de oevers van de Dijle en de Voer, en is voornamelijk bekend om zijn brouwerij en de jaarlijkse Haachtse Bierfeesten.

De gemeente Haacht bestaat uit de deelgemeenten Haacht-centrum, Wespelaar, Tildonk, en Wakkerzeel. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Haacht-centrum is het administratieve centrum van de gemeente en heeft een mooi dorpsplein met een kerk, enkele cafés en winkels. Het is ook de thuisbasis van de brouwerij Haacht, die al meer dan 100 jaar bier produceert en het meest bekende merk is het Keizer Karel-bier.

Wespelaar is dan weer bekend om zijn arboretum, een botanische tuin die gespecialiseerd is in de teelt en het behoud van bomen en struiken. Het arboretum heeft een collectie van meer dan 2000 verschillende soorten bomen en struiken uit de hele wereld. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, tuinliefhebbers en natuurfotografen.

Tildonk is gelegen langs het kanaal Leuven-Dijle en heeft een kasteel, genaamd het Kasteel van Tildonk. Het kasteel dateert uit de 18e eeuw en is een prachtig voorbeeld van de classicistische bouwstijl. Het wordt nu gebruikt als een seminariecentrum en is een populaire locatie voor evenementen en conferenties.

Wakkerzeel heeft dan weer zijn eigen bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Annakerk en de Beemden, een natuurgebied langs de oevers van de Dijle. Het is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Bosstraatfeesten, een straatfeest waarbij alle huizen in de Bosstraat feestelijk versierd worden.

Naast de deelgemeenten heeft Haacht ook verschillende buurgemeenten, waaronder Herent, Boortmeerbeek, Keerbergen, Rotselaar en Holsbeek. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen bezienswaardigheden en activiteiten. Herent, bijvoorbeeld, heeft een mooi park en een historische kerk, terwijl Boortmeerbeek bekend staat om zijn jaarlijkse Kanaalfeesten en Keerbergen om zijn kasteel en mooie natuurgebieden.

Haacht en zijn buurgemeenten zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De E314 autosnelweg loopt door de gemeente, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is vanuit andere steden in Vlaanderen. Het treinstation van Haacht ligt op de lijn tussen Leuven en Mechelen, waardoor het ook gemakkelijk bereikbaar is per trein.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden