Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Rotselaar 

Het lokale nieuws uit Rotselaar in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Rotselaar

Het lokale nieuws uit Rotselaar in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Rotselaar

Verder lokaal nieuws van Rotselaar onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Rotselaar in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Rotselaar

Het lokale nieuws uit Rotselaar in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Rotselaar/

De officiële lokale website van Rotselaar

>> https://www.Rotselaar.be/

Het nieuws uit Rotselaar op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Rotselaar

Het nieuws uit Rotselaar op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Rotselaar

Het lokale nieuws uit Rotselaar op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/rotselaar/

Het lokale nieuws uit Rotselaar in de Gazet van Rotselaar (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Rotselaar

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Rotselaar. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws rotselaar
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Rotselaar is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het is een landelijke gemeente, omringd door prachtige natuur, waardoor het een populaire bestemming is voor fiets- en wandelliefhebbers.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rotselaar is het Kasteel van Rotselaar, ook wel bekend als het Kasteel van Ter Heide. Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en is omgeven door een prachtig park met vijvers en beelden. Het is niet toegankelijk voor het publiek, maar je kan wel genieten van de prachtige omgeving door een wandeling te maken in het aangrenzende natuurgebied.

Naast het kasteel zijn er ook verschillende andere bezienswaardigheden te ontdekken in Rotselaar, zoals de Sint-Pieterskerk, die dateert uit de 14e eeuw. De kerk heeft een prachtig interieur met verschillende schilderijen, beelden en glas-in-loodramen. Een andere populaire attractie is het recreatiegebied De Plas, waar je kan zwemmen, zonnebaden, vissen en wandelen.

De gemeente Rotselaar is ook omringd door verschillende deel- en buurgemeenten die de moeite waard zijn om te verkennen. Zo is er bijvoorbeeld de gemeente Holsbeek, die bekend staat om zijn prachtige natuur en uitgestrekte bossen. In de buurt ligt ook de stad Leuven, die beroemd is om zijn universiteit, historische gebouwen en bruisende studentenleven.

Ook op culinair vlak heeft Rotselaar heel wat te bieden. Zo kan je in de omgeving heerlijke streekproducten proeven, zoals de beroemde Hagelandse wijn, ambachtelijke bieren en kaas. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés in Rotselaar waar je kan genieten van lokale specialiteiten en internationale gerechten.

Kortom, Rotselaar is een prachtige gemeente met heel wat te bieden op vlak van natuur, geschiedenis en culinair genot. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden