Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Scherpenheuvel-zichem 

Het lokale nieuws uit Scherpenheuvel-zichem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Scherpenheuvel-zichem

Het lokale nieuws uit Scherpenheuvel-zichem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Scherpenheuvel-zichem

Verder lokaal nieuws van Scherpenheuvel-zichem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Scherpenheuvel-Zichem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Scherpenheuvel-Zichem

Het lokale nieuws uit Scherpenheuvel-Zichem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Scherpenheuvel-Zichem/

De officiële lokale website van Scherpenheuvel-Zichem

>> https://www.Scherpenheuvel-Zichem.be/

Het nieuws uit Scherpenheuvel-Zichem op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Scherpenheuvel-Zichem

Het nieuws uit Scherpenheuvel-Zichem op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Scherpenheuvel-Zichem

Het lokale nieuws uit Scherpenheuvel-zichem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/scherpenheuvel-zichem/

Het lokale nieuws uit Scherpenheuvel-zichem in de Gazet van Scherpenheuvel-zichem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Scherpenheuvel-zichem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Scherpenheuvel-zichem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws scherpenheuvel-zichem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Scherpenheuvel-Zichem is een gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het hart van België. De gemeente bestaat uit de deelgemeenten Averbode, Messelbroek, Scherpenheuvel, en Zichem, en heeft een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer. Met een populatie van ongeveer 22.000 inwoners is Scherpenheuvel-Zichem een relatief kleine gemeente, maar het heeft een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden.

De bekendste bezienswaardigheid van Scherpenheuvel-Zichem is de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. Deze kerk, gebouwd in de 17e eeuw, trekt jaarlijks duizenden pelgrims aan die komen bidden tot Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. De basiliek is een indrukwekkend bouwwerk, met een prachtige koepel en een schitterend interieur.

Een andere bezienswaardigheid in Scherpenheuvel-Zichem is het Kasteel van Zichem. Dit prachtige kasteel dateert uit de 13e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingswerk, maar werd later omgebouwd tot een woonhuis en een zomerverblijf voor de adel. Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek, maar de omgeving is zeker een bezoekje waard.

Een andere populaire attractie in Scherpenheuvel-Zichem is de abdij van Averbode. Deze abdij werd gesticht in de 12e eeuw en is nog steeds in gebruik als klooster. De abdij is beroemd om zijn kaas en bier, die ter plaatse worden geproduceerd. Bezoekers kunnen de abdij bezichtigen en deelnemen aan een rondleiding om meer te leren over de geschiedenis van de abdij en het kloosterleven.

Daarnaast heeft Scherpenheuvel-Zichem tal van wandel- en fietsroutes. Het gebied is prachtig en biedt adembenemende vergezichten en mooie natuurgebieden. Een van de meest populaire routes is de Demerbroekenroute, die door de vallei van de Demer voert en een afwisselend landschap biedt.

In de deelgemeente Messelbroek bevindt zich ook nog het Natuurreservaat Demerbroeken. Dit natuurgebied is ideaal om te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten van de natuur. Het gebied herbergt een grote verscheidenheid aan planten en dieren en biedt rust en stilte in een prachtige omgeving.

Ten slotte is Scherpenheuvel-Zichem ook een gemeente van feesten en tradities. Elk jaar vinden er verschillende evenementen plaats, zoals de kermis, de carnavalsstoet, en de jaarmarkt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden