Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit SchelleĀ 

Het lokale nieuws uit Schelle in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Schelle

Het lokale nieuws uit Schelle in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Schelle

Verder lokaal nieuws van Schelle onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Schelle in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Schelle

Het lokale nieuws uit Schelle in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Schelle/

De officiƫle lokale website van Schelle

>> https://www.Schelle.be/

Het lokale nieuws uit Schelle op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/schelle/

Het lokale nieuws uit Schelle in de Gazet van Schelle (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Schelle

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Schelle. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws schelle
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Schelle is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen aan de Rupel. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 7,7 vierkante kilometer en telt zo’n 8.000 inwoners. Schelle grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Niel, Boom, Hemiksem en Aartselaar.

De geschiedenis van Schelle gaat terug tot de middeleeuwen. De naam van de gemeente is waarschijnlijk afgeleid van “scela”, wat “schuilplaats” betekent. In de 16e eeuw was Schelle een belangrijke producent van turf. De turf werd via de Rupel verscheept naar Antwerpen en andere steden. Later kwam de scheepsbouw op in Schelle, wat zorgde voor economische groei.

Vandaag de dag is Schelle vooral bekend omwille van zijn ligging aan de Rupel. De gemeente is dan ook een populaire bestemming voor watersporters. Zo is er bijvoorbeeld de jachthaven Willemdok, waar jaarlijks verschillende evenementen plaatsvinden, zoals de Rupelchallenge en het Rupelweekend.

Naast de Rupel heeft Schelle nog enkele andere troeven. Zo is er bijvoorbeeld het natuurgebied de Scheldebocht, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Ook het Fort van Schelle is een bezoekje waard. Dit fort werd in de 19e eeuw gebouwd ter verdediging van Antwerpen en maakt deel uit van de Brialmontforten.

Voor wie houdt van cultuur is er het Gemeenschapscentrum de Steenoven. Hier kan je terecht voor verschillende voorstellingen, concerten en andere culturele activiteiten. Daarnaast zijn er ook enkele bezienswaardigheden in Schelle zelf, zoals de Sint-Petrus en Pauluskerk en het voormalige gemeentehuis.

Wie van winkelen houdt, kan terecht in de nabijgelegen gemeenten Aartselaar en Boom. Hier vind je verschillende winkelcentra en grote ketens. Ook Antwerpen is vlakbij, waardoor je in een mum van tijd in de bruisende stad bent.

Al bij al is Schelle een aangename gemeente om te wonen of te vertoeven. Met zijn ligging aan de Rupel, de natuurrijke omgeving en de verschillende culturele activiteiten is er voor elk wat wils. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden om te sporten en te ontspannen, waardoor Schelle een ideale bestemming is voor een daguitstapje.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden