Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Niel 

Het lokale nieuws uit Niel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Niel

Het lokale nieuws uit Niel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Niel

Verder lokaal nieuws van Niel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Niel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Niel

Het lokale nieuws uit Niel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Niel/

De officiële lokale website van Niel

>> https://www.Niel.be/

Het lokale nieuws uit Niel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Niel/

Het lokale nieuws uit Niel in de Gazet van Niel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Niel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Niel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws niel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Niel is een gemeente in de provincie Antwerpen in België. Het ligt aan de oevers van de Rupel, op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Antwerpen. Niel heeft een oppervlakte van 5,30 km² en telt ongeveer 9.000 inwoners. De gemeente is verdeeld in twee deelgemeenten: Niel en Hellegat.

Niel is vooral bekend om zijn baksteenindustrie, die dateert uit de 19e eeuw. Veel van de oude baksteenfabrieken zijn nu omgebouwd tot woningen of kantoren, maar er zijn nog steeds enkele actieve fabrieken in de omgeving. De gemeente heeft ook een aantal mooie parken en groene gebieden, waaronder het recreatiegebied De Schorre, dat bekend staat om zijn prachtige natuur en de verschillende evenementen die er plaatsvinden.

Hellegat is de kleinere deelgemeente van Niel en ligt ten zuiden van het centrum. Het is vooral een landelijk gebied met veel groen en open ruimtes. Hellegat is een ideale locatie voor mensen die willen genieten van rust en natuur, maar toch in de buurt van de stad willen wonen.

Niel heeft ook verschillende buurgemeenten die een bezoek waard zijn. Zo ligt Boom op slechts enkele kilometers afstand en is bekend vanwege zijn muziekfestival “Tomorrowland”. In de zomer trekken duizenden mensen naar Boom om te genieten van de muziek en de sfeer. Boom heeft ook een aantal historische gebouwen, waaronder de Sint-Pieterskerk uit de 17e eeuw.

Een andere buurgemeente van Niel is Rumst, die bekend staat om zijn mooie landschappen en natuur. Rumst heeft verschillende wandel- en fietsroutes die u langs de Rupel, de Dijle en andere waterwegen voeren. Er zijn ook enkele historische gebouwen te vinden in Rumst, zoals het Kasteel van Terhagen uit de 18e eeuw.

Ook Kontich, een buurgemeente van Niel, is een bezoek waard. Kontich heeft een rijk historisch verleden en er zijn verschillende historische gebouwen te vinden, waaronder de Sint-Martinuskerk uit de 13e eeuw. Daarnaast heeft Kontich een aantal mooie parken en tuinen, waaronder het Park van Brasschaat.

Ten slotte is er nog de stad Aartselaar, die op slechts enkele kilometers afstand van Niel ligt. Aartselaar heeft een bruisend centrum met veel winkels, restaurants en cafés. Ook het Kasteel van Cleydael is een bezoek waard, dat omringd is door een prachtig park en tuinen.

Kortom, Niel is een mooie gemeente met veel groen en natuur. Het is een ideale locatie voor mensen die willen genieten van rust en stilte, maar toch in de buurt van de stad willen wonen. Daarnaast zijn er verschillende deelgemeenten en buurgemeenten die een bezoek waard zijn

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden