Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Boom 

Het lokale nieuws uit Boom in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Boom

Het lokale nieuws uit Boom in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Boom

Verder lokaal nieuws van Boom onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit boom in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/boom

Het lokale nieuws uit boom in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-boom/

De officiële lokale website van boom

>> https://www.boom.be/

Het lokale nieuws uit Boom op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/boom/

Het lokale nieuws uit Boom in de Gazet van Boom (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/Boom

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Boom. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

kaart Boom
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Boom is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen aan de rechteroever van de Rupel. De gemeente heeft een oppervlakte van 7,89 km² en telt ongeveer 19.000 inwoners. Boom bestaat uit twee deelgemeenten: Boom en Noeveren.

Boom is vooral bekend omwille van haar jaarlijkse muziekfestival, Tomorrowland, dat plaatsvindt op het terrein van recreatiedomein De Schorre. De Schorre is een groene oase in het hart van de gemeente en biedt heel wat mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Naast De Schorre zijn er nog heel wat andere parken en groene zones in de gemeente, zoals het gemeentepark en het Koningin Astridpark.

Boom heeft ook een rijke geschiedenis en heel wat bezienswaardigheden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Museum Rupelklei, waar je meer te weten komt over de klei-industrie in de regio. Ook het kasteel van Boom en de Sint-Laurentiuskerk zijn een bezoekje waard.

Noeveren, de kleinste deelgemeente van Boom, heeft dan weer een rijke industriële geschiedenis. Het dorpje was vroeger een belangrijk centrum voor de baksteenproductie en dat is nog steeds te zien aan de vele oude fabrieksgebouwen en arbeidershuisjes.

Boom wordt omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Rumst, Niel, Aartselaar en Schelle. Rumst is een groene gemeente met heel wat mooie wandel- en fietsroutes langs de Rupel. Niel heeft dan weer heel wat te bieden voor wie houdt van geschiedenis, met onder andere de Sint-Corneliuskerk en het Fort van Niel. Aartselaar is een bruisende gemeente met heel wat winkels en horecazaken. Schelle heeft dan weer heel wat groene zones, waaronder het Scheldepark en het Fort van Schelle.

Boom is vlot bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De gemeente heeft een eigen treinstation en er zijn verschillende buslijnen die de gemeente verbinden met omliggende steden en gemeenten. Bovendien is er ook een veerdienst die Boom verbindt met Klein-Willebroek aan de overkant van de Rupel.

Kortom, Boom is een gemeente met heel wat te bieden. Of je nu houdt van muziek, natuur of geschiedenis, er is voor elk wat wils.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden