Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hemiksem 

Het lokale nieuws uit Hemiksem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hemiksem

Het lokale nieuws uit Hemiksem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hemiksem

Verder lokaal nieuws van Hemiksem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hemiksem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hemiksem

Het lokale nieuws uit Hemiksem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hemiksem/

De officiële lokale website van Hemiksem

>> https://www.Hemiksem.be/

Het lokale nieuws uit Hemiksem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Hemiksem/

Het lokale nieuws uit Hemiksem in de Gazet van Hemiksem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hemiksem

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hemiksem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hemiksem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hemiksem is een kleine gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen aan de oever van de Schelde. Het is een rustige gemeente met een mix van industrie en landbouw, en een inwonersaantal van ongeveer 11.000. Hemiksem bestaat uit drie deelgemeenten: Hemiksem zelf, Niel en Schelle.

Hemiksem staat vooral bekend om zijn historische kasteel, Kasteel Steytelinck. Dit kasteel dateert uit de 16e eeuw en is een prachtig voorbeeld van renaissance-architectuur. Het kasteel is omringd door een mooi park en is een populaire locatie voor trouwfeesten en andere evenementen. Naast het kasteel heeft Hemiksem nog enkele andere historische gebouwen, waaronder de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk en het gemeentehuis.

Een andere belangrijke trekpleister van Hemiksem is het recreatiedomein De Schorre. Dit park is een populaire bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers en biedt talrijke wandel- en fietsroutes. In De Schorre worden ook verschillende evenementen georganiseerd, zoals muziekfestivals en sportwedstrijden.

Niel is de kleinste deelgemeente van Hemiksem, met een inwonersaantal van ongeveer 9.000. Niel staat bekend om zijn mooie parken en natuurgebieden, waaronder het Niels Broek, een beschermd natuurgebied. Dit gebied is een belangrijk broedgebied voor verschillende vogelsoorten en is de perfecte locatie voor een rustige wandeling. Naast het Niels Broek heeft Niel ook nog het park van Niel, een groene oase in het centrum van de gemeente.

Schelle is de grootste deelgemeente van Hemiksem, met een inwonersaantal van ongeveer 8.000. Schelle is vooral bekend om zijn industrie, met talrijke bedrijven en fabrieken gelegen langs de Schelde. Naast de industrie heeft Schelle ook een mooie kerk, de Sint-Petrus en Pauluskerk, die dateert uit de 19e eeuw.

Hemiksem grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Aartselaar, Boom en Rumst. Deze gemeenten zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto.

Jaarlijks vinden er verschillende evenementen plaats in Hemiksem en omgeving. Zo is er het Bloemenfeest in mei, waarbij de straten van Hemiksem worden versierd met bloemen. In Niel vindt jaarlijks de Sint-Michielsfeesten plaats, een kermis met talrijke attracties en kraampjes. En in Schelle wordt elk jaar het Zomerfeest georganiseerd, met muziek, dans en lekker eten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden