Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Roosdaal 

Het lokale nieuws uit Roosdaal in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Roosdaal

Het lokale nieuws uit Roosdaal in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Roosdaal

Verder lokaal nieuws van Roosdaal onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Roosdaal in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Roosdaal

Het lokale nieuws uit Roosdaal in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Roosdaal/

De officiële lokale website van Roosdaal

>> https://www.Roosdaal.be/

Het nieuws uit Roosdaal op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Roosdaal

Het nieuws uit Roosdaal op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Roosdaal

Het lokale nieuws uit Roosdaal op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/roosdaal/

Het lokale nieuws uit Roosdaal in de Gazet van Roosdaal (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Roosdaal

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Roosdaal. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws roosdaal
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Roosdaal is een gemeente in het hart van het Pajottenland, gelegen tussen Brussel en Ninove. De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Pamel, Strijtem en Borchtlombeek.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Roosdaal is het Kasteel van Gaasbeek, dat net buiten de gemeentegrens ligt. Dit prachtige kasteel dateert uit de middeleeuwen en werd in de loop der eeuwen verbouwd tot een prachtig neoclassicistisch gebouw. Het kasteel herbergt een indrukwekkende kunstcollectie en biedt een unieke kijk op het leven van de adellijke families die er ooit woonden.

In de gemeente Roosdaal zelf zijn er ook verschillende bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de Sint-Pieterskerk in Pamel, die bekend staat om haar prachtige glas-in-loodramen en het 17e-eeuwse barokaltaar. Ook de Kesterbeekmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek is een bezoekje waard. Deze prachtige windmolen is nog steeds in gebruik en maalt nog steeds graan tot meel.

Roosdaal is ook een uitstekende uitvalsbasis voor wie wil genieten van de mooie natuur van het Pajottenland. Zo zijn er verschillende wandel- en fietsroutes te vinden in de omgeving, die je langs prachtige landschappen, historische dorpen en mooie kasteelparken leiden. Het Pajottenland staat ook bekend om zijn heerlijke streekproducten, zoals lambiek, geuze, en witloof.

Naast Roosdaal zijn er ook verschillende buurgemeenten die deel uitmaken van het Pajottenland en zeker een bezoekje waard zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de gemeenten Gooik en Lennik, die bekend staan om hun prachtige natuur en historische dorpen. Ook de stad Halle, die op slechts enkele kilometers van Roosdaal ligt, is zeker de moeite waard om te verkennen.

Kortom, Roosdaal is een prachtige gemeente in het hart van het Pajottenland, met heel wat te bieden op vlak van geschiedenis, cultuur en natuur. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden