Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Halle 

Het lokale nieuws uit Halle in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Halle

Het lokale nieuws uit Halle in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Halle

Verder lokaal nieuws van Halle onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Halle in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Halle

Het lokale nieuws uit Halle in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Halle/

De officiële lokale website van Halle

>> https://www.Halle.be/

Het nieuws uit Halle op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Halle

Het nieuws uit Halle op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Halle

Het lokale nieuws uit Halle op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Halle/

Het lokale nieuws uit Halle in de Gazet van Halle (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Halle

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Halle. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws halle
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Halle is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen ten zuidwesten van Brussel. Met een oppervlakte van meer dan 60 vierkante kilometer en bijna 40.000 inwoners is het een van de grotere gemeenten van de provincie. Halle ligt aan de rand van het Pajottenland en wordt gekenmerkt door zijn groene omgeving en landelijke karakter.

De gemeente Halle bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Halle zelf, maar ook Buizingen, Lembeek en Sint-Pieters-Leeuw. Buizingen en Lembeek zijn kleinere dorpen die net als Halle deel uitmaken van de rand rond Brussel. Sint-Pieters-Leeuw is een iets grotere gemeente die grenst aan Halle en zich uitstrekt tot aan de Zenne.

De geschiedenis van Halle gaat terug tot de middeleeuwen, toen het een belangrijk handelscentrum was. De stad groeide snel dankzij zijn gunstige ligging aan de rivier de Zenne en de handelsroutes tussen Brussel en Henegouwen. Tegenwoordig is Halle nog steeds een belangrijk knooppunt van wegen en spoorlijnen. De E429-autosnelweg loopt langs de westelijke rand van de gemeente en biedt gemakkelijke toegang tot Brussel en andere steden in de regio. Het station van Halle is een belangrijk spoorwegknooppunt met rechtstreekse treinverbindingen naar onder andere Brussel, Antwerpen en Luik.

Halle heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur en toerisme. Het centrum van Halle heeft een rijke geschiedenis en talloze bezienswaardigheden. Het meest opvallende monument is de gotische Sint-Martinusbasiliek, die al sinds de 14e eeuw het stadsbeeld domineert. De basiliek herbergt een aantal prachtige kunstwerken, waaronder een houten beeld van de Heilige Maagd Maria uit de 13e eeuw en een altaarstuk van de Vlaamse meester Peter Paul Rubens.

Een andere belangrijke toeristische trekpleister van Halle is het Hallerbos, een uitgestrekt bosgebied dat bekend staat om zijn overvloedige wilde hyacinten die elk voorjaar bloeien. Het bos is ook de thuisbasis van tal van vogels en andere dieren, waaronder de specht, de buizerd en de ree. Het Hallerbos is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Naast de basiliek en het Hallerbos heeft Halle nog veel meer te bieden op het gebied van cultuur en recreatie. De gemeente heeft tal van parken en openbare ruimtes, waaronder het Vondel- en het Bospark, waar bezoekers kunnen genieten van mooie wandelingen en picknicks. In de zomer zijn er regelmatig concerten en festivals in het centrum van de stad, waaronder het populaire Muziek in de Straat.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden